I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plommonmarmelad med syltsocker!
Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!
Detta recept på plommonmarmelad är ett perfekt sätt att ta vara på egenplockade plommon eller vilka plommon som helst egentligen! Syltsockret hjälper till att göra plommonmarmeladen fyllig som den ska vara, och hjälper även med hållbarheten.
Denna plommonmarmelad är jättegod till bröd, ost, och efterrätter. Det är dessutom en superfin present att ge bort till någon annan som man gillar!
Ett bra tips vid marmelad är att sterilisera burken som marmeladen ska förvaras inuti. Här är vår guide till det!
Receptet – Så gör du:
Plommonmarmelad med syltsocker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g plommon
- 3 dl syltsocker
- ½ tsk vaniljpulver eller en snittad vaniljstång
- 1 tsk kanel eller en kanelstång
Instruktioner
- Rengör och kärna ur plommonen, och dela sedan upp dem i bitar. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, gärna med tjock undersida, och låt sedan koka upp för att låta puttra i 10 minuter. Rör om då och då, mer och mer ju närmare 10 minuter vi kommer.
- Kontrollera en liten klick marmelad på en tallrik. Om konsistensen är för tjock, tillsätt ungefär en halv deciliter vatten och låt koka upp på nytt. Är konsistensen för lös, låt puttra på samma sätt som tidigare en stund till.
- Ta ut vanilj- och kanelstången ur blandningen. Häll över i rena, gärna sterila burkar. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
- Njut av din plommonmarmelad med syltsocker!
Jag smaksatte med ingefära och rom, blev mycket god!
Toppenbra! Tog i lite mörk rom också! Blev finfint och passar bra till bröd och en skorpa, på glass och i yoghurt.
Lättlagad och jättegod!
Jag dubblade allt utom socker(tog 5 dl) så det skulle bli fler burkar.
Mums!!😋
Så enkelt, så gott!!!
Helt ljuvlig marmelad.
Enkelt och mycket gott!
Så gott till ost och kex
Enkelt o Bra!
Jag har fryst marmeladen
Wow, funkar det?
Supergod den ska jag göra igen. 👍
Kan man frysa in marmeladen.
Supergod, rekommenderas, jag mixade min sååå god
Supergod, jag mixade min, den blev jättebra, rekommenderar receptet
Jag tog finmalet kardemumma istället för kanel. Jättegott på en skorpa till kaffet
En underbart god och lätt marmelad att göra. Jag hade söta plommon så det blev knappt 2dl. socker, litet längre koktid. Utmärkt.
Jättebra minskade på sockret
Lätt och gott, men ska nog minska lite socker nästa gång.
Men tror det blir super i paj om man blandar med rabarber 😄
Bra recept. Kort tid.
Tog 2 dl syltsocker, det gick bra ändå.
Nöjd.😊
Den är så himla god. Ska bli en tredje satsen idag och såååå enkel att göra. Tog vaniljsocker istället för det var de jag hade hemma 👌🏻😍
Kanonenkelt och super gott!
Mumsigt! Tack för receptet.
Superbra recept
Kanon lätt att göra