Picklade tomater – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade tomater!

Dessa picklade tomater är riktigt goda i till exempel sallader, till ost, burgare, fisk, korv, eller som ett hälsosamt mellanmål. Vill man göra något riktigt gott med tomater, då är picklade tomater ett gott, enkelt och snabbt recept!

Jag är fullständigt förälskad i dessa picklade tomater! Ett av mina favoritsätt att ta vara på ett ett överflöd av grönsaker är att pickla dem. Det finns nästan inget härligare att ta vara på sina grönsaker.

Hoppa inte över steget att genomborra tomaterna med en tandpetare, annars kan inte picklingsvätskan göra sitt jobb. Dessa picklade tomater håller sig i kylen i ungefär en månad i kylen, vilket är riktigt trevligt!

Allt med detta recept på picklade tomater är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklade tomater och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklade tomater enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 burk picklade tomater)

  • 250 g körsbärstomater
  • 1,75 dl äppelcidervinäger
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 torkat lagerblad

Instruktioner

  1. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, salt, socker i en medelstor kastrull. Låt koka upp, rör om tills socker och salt lösts upp, och ta sedan bort från värmen. Låt svalna till rumstemperatur.
  2. Genomborra varje tomat en eller två gånger med en tandpetare eller grillspett i trä, eller något liknande spett.
  3. Tillsätt tomaterna till förseglingsbara, rena burkar, tillsammans med ett torkat lagerblad.
  4. Häll den kylda vinägerblandningen ner i burken, lämna 2,5 cm utrymme på toppen. Försegla burken och ställ i kylen. Håller i upp till en månad!
  5. Färdigt! Njut av dina picklade tomater!
Picklade tomater

Picklade tomater

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade tomater! Dessa picklade tomater är riktigt goda i till exempel sallader, till ost, burgare, fisk, korv, eller som ett hälsosamt mellanmål. Vill man göra något riktigt gott med tomater, då är picklade tomater ett gott, enkelt och snabbt recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 250 g körsbärstomater
  • 1,75 dl äppelcidervinäger
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 st torkat lagerblad

Instruktioner

  • Koka upp äppelcidervinäger, vatten, salt, socker i en medelstor kastrull. Låt koka upp, rör om tills socker och salt lösts upp, och ta sedan bort från värmen. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Genomborra varje tomat en eller två gånger med en tandpetare eller grillspett i trä, eller något liknande spett.
  • Tillsätt tomaterna till förseglingsbara, rena burkar, tillsammans med ett torkat lagerblad.
  • Häll den kylda vinägerblandningen ner i burken, lämna 2,5 cm utrymme på toppen. Försegla burken och ställ i kylen. Håller i upp till en månad!
  • Färdigt! Njut av dina picklade tomater!
Keyword Picklade körsbärstomater, Picklade tomater

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning