Picklade senapsfrön – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade senapsfrön!

Picklade senapsfrön är perfekt till mackor, biffar eller köttbitar. Jag använder dem oftast till våra kötträtter här hemma. Picklade senapsfrön både ser supergott ut och smakar även riktigt gott!

Det går snabbt att göra picklade senapsfrön och det är väldigt enkelt. Därför är det så värt att testa, det är ju så enkelt!

Detta recept ger en liten syltburk picklade senapsfrön, cirka 2 deciliter. Perfekt på mackor, till biffar, köttbitar, men testa dig fram, det är gott till mycket!

I kylen kan picklade senapsfrön hålla i flera månader, om burken är ren. För lång hållbarhet och bra smak länge, tänk på att sterilisera burken. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Allt med detta recept på picklade senapsfrön är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklade senapsfrön och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklade senapsfrön enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2 dl picklade senapsfrön)

  • 60 g senapsfrön
  • 1,5 dl ättika
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och låt koka upp på spisen.
  2. När det kokar, sänk till medelvärme och låt puttra i cirka 10 minuter, det ska bubbla!
  3. Häll det hela, både senapsfröna och lagen, till en ren, lufttät burk (cirka 2 deciliter), kyl och låt svalna helt innan de används.
  4. Färdigt! Njut av dina picklade senapsfrön! Picklade senapsfrön kan hålla sig flera månader i kylen, men ofta äts det upp innan dess för det är så gott!
Picklade senapsfrön

Picklade senapsfrön

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade senapsfrön! Picklade senapsfrön är perfekt till mackor, biffar eller köttbitar. Jag använder dem oftast till våra kötträtter här hemma. Picklade senapsfrön både ser supergott ut och smakar även riktigt gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 syltburk

Ingredienser
  

  • 60 g senapsfrön
  • 1,5 dl ättika
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och låt koka upp på spisen.
  • När det kokar, sänk till medelvärme och låt puttra i cirka 10 minuter, det ska bubbla!
  • Häll det hela, både senapsfröna och lagen, till en ren, lufttät burk (cirka 2 deciliter), kyl och låt svalna helt innan de används.
  • Färdigt! Njut av dina picklade senapsfrön! Picklade senapsfrön kan hålla sig flera månader i kylen, men ofta äts det upp innan dess för det är så gott!
Keyword Picklade senapsfrön

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning