I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade senapsfrön!
Picklade senapsfrön är perfekt till mackor, biffar eller köttbitar. Jag använder dem oftast till våra kötträtter här hemma. Picklade senapsfrön både ser supergott ut och smakar även riktigt gott!
Det går snabbt att göra picklade senapsfrön och det är väldigt enkelt. Därför är det så värt att testa, det är ju så enkelt!
Detta recept ger en liten syltburk picklade senapsfrön, cirka 2 deciliter. Perfekt på mackor, till biffar, köttbitar, men testa dig fram, det är gott till mycket!
I kylen kan picklade senapsfrön hålla i flera månader, om burken är ren. För lång hållbarhet och bra smak länge, tänk på att sterilisera burken. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!
Allt med detta recept på picklade senapsfrön är superenkelt och går snabbt att göra. Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör! Testa gärna receptet nedan, som ger 2 dl, alltså ungefär 1 syltburk picklade senapsfrön!
Receptet – Så gör du:
Picklade senapsfrön
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 60 g senapsfrön
- 1,5 dl ättika
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och låt koka upp på spisen.
- När det kokar, sänk till medelvärme och låt puttra i cirka 10 minuter, det ska bubbla!
- Häll det hela, både senapsfröna och lagen, till en ren, lufttät burk (cirka 2 deciliter), kyl och låt svalna helt innan de används.
- Färdigt! Njut av dina picklade senapsfrön! Picklade senapsfrön kan hålla sig flera månader i kylen, men ofta äts det upp innan dess för det är så gott!