I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade rädisor!
Picklade rädisor är så otroligt gott och bidrar med vacker röd färg, syrlighet, och sötma. De smakar utmärkt som topping till middagen, i sallader, eller i äggrätter.
Jag är otroligt förtjust i att göra detta recept på mina rädisor! Det är både enkelt och snabbt att göra, och håller dessutom länge i kylen. Som vanligt när det kommer till mat i burkar och flaskor, så vill jag rekommendera att man steriliserar burkarna för bästa smak och hållbarhet.
Receptet går lika bra att göra på egenplockade rädisor, såväl som butiksköpta! Tänk dessutom på att rengör och rensa rädisorna ordentligt, speciellt om de är egenplockade! Det kanske är det jobbigaste steget i detta annars enkla och snabba recept!
Prova gärna att tillsätta några hela pepparkorn eller färsk dill. Det bidrar med en somrig och fräsch smak som kan lyfta exempelvis en sallad!
Receptet – Så gör du:
Picklade rädisor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 250 g rädisor
- 1 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 0,25 dl vatten
- valfritt: 12 st hela pepparkorn
Instruktioner
- Skölj och rensa rädisorna och skär dem i fina skivor innan du lägger dem i en ren glasburk som kan förseglas.
- Koka upp ättika och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Tillsätt hela pepparkorn.
- Häll den varma vinägerblandningen över rädisorna och ställ i kylen. Rädisorna kan ätas efter några timmar i kylen.
- Färdigt! Njut av dina picklade rädisor!