Picklad vitkål – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad vitkål!

Njut av denna otroligt goda picklade vitkål som ett nyttigt tillbehör på tallriken. Servera exempelvis till fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, tacos, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!

Detta recept på picklad vitkål är enkelt, snabbt och nyttigt. Man behöver inte tillaga vitkålen, utan man bara ställer den i kylen efter att ha blandat ingredienserna lite. Riktigt praktiskt!

Förutom att det är gott så är det även väldigt nyttigt med picklad vitkål. Bra för magen och gott om näringsämnen, och så enkelt att ta fram från kylen lagom till måltiden och servera.

Allt med detta recept på picklad vitkål är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Håller i cirka en vecka i kylen.

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklad vitkål och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklad vitkål enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 burk picklad vitkål)

 • 1 kg riven vitkål, cirka ett halvt vitkålshuvud rivet
 • 2 msk salt
 • 5 dl vit balsamvinäger
 • 0,75 dl strösocker

Instruktioner

 1. Lägg vitkålen i en stor skål. Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt. Låt stå i 20 minuter, blanda med rena händer varannan minut.
 2. Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen. Tillsätt vinäger och socker; blanda väl. För över till en förseglingsbar glasburk, eller täck över skålen med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar. Håller i kylen i cirka en vecka.
 3. Färdigt! Njut av din picklade vitkål som tillbehör till mat, exempelvis fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Picklad vitkål

Picklad vitkål

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad vitkål! Njut av denna otroligt goda picklade vitkål som ett nyttigt tillbehör på tallriken. Servera exempelvis till fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, tacos, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

 • 1 kg riven vitkål (cirka ett halvt vitkålshuvud rivet)
 • 2 msk salt
 • 5 dl vit balsamvinäger
 • 0,75 dl strösocker

Instruktioner

 • Lägg vitkålen i en stor skål. Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt. Låt stå i 20 minuter, blanda med rena händer varannan minut.
 • Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen. Tillsätt vinäger och socker; blanda väl. För över till en förseglingsbar glasburk, eller täck över skålen med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar. Håller i kylen i cirka en vecka.
 • Färdigt! Njut av din picklade vitkål som tillbehör till mat, exempelvis fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Keyword Picklad vitkål

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning