I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad vitkål!
Njut av denna otroligt god picklad vitkål som ett nyttigt tillbehör på tallriken. Servera exempelvis till fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, tacos, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Detta recept på är enkelt, snabbt och nyttigt. Man behöver inte tillaga vitkålen, utan man bara ställer den i kylen efter att ha blandat ingredienserna lite. Riktigt praktiskt!
Förutom att det är gott så är det även väldigt nyttigt med picklad vitkål. Bra för magen och gott om näringsämnen, och så enkelt att ta fram från kylen lagom till måltiden och servera.
För att se till att både hållbarheten och smaken håller sig bra länge, rengör noga burkarna innan de fylls på med innehåll. För att sterilisera dem och få burkarna riktigt rena, titta gärna på min guide som hittas här!
Receptet - Så gör du:
Picklad vitkål
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg riven vitkål (cirka ett halvt vitkålshuvud rivet)
- 2 msk salt
- 5 dl vit balsamvinäger
- 0,75 dl strösocker
Instruktioner
- Lägg vitkålen i en stor skål. Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt. Låt stå i 20 minuter, blanda med rena händer varannan minut.
- Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen. Tillsätt vinäger och socker; blanda väl. För över till en förseglingsbar glasburk, eller täck över skålen med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar. Håller i kylen i cirka en vecka.
- Färdigt! Njut av din picklade vitkål som tillbehör till mat, exempelvis fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!