Picklad rödlök utan ättika – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök utan ättika!

Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söta och syrliga på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och är riktigt snabbt, enkelt och gott!

Denna picklade rödlök utan ättika är riktigt gott tillsammans med exempelvis burgare, vegetariska biffar, kyckling, med korv, med mera. Denna rödlök är riktigt mångsidig och riktigt härlig.

Detta är ett enkelt recept och jag älskar denna picklade rödlök utan ättika. Så enkel och så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 burk picklad rödlök utan ättika)

  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,25 dl färsk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
  2. I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
  3. För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.
  4. Servera som önskas och njut!
Picklad rödlök utan ättika

Picklad rödlök utan ättika

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök utan ättika! Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söta och syrliga på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och är riktigt snabbt, enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 2 st medelstora rödlökar
  • 1,25 dl färsk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
  • I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
  • För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.
  • Servera som önskas och njut!
Keyword Picklad rödlök utan ättika

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning