Picklad rödlök utan ättika – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök utan ättika!

Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söt och syrlig på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och det är riktigt snabbt, enkelt och gott!

Denna picklade rödlök utan ättika är riktigt gott tillsammans med exempelvis burgare, vegetariska biffar, kyckling, med korv, med mera. Denna rödlök är riktigt mångsidig och riktigt härlig.

Detta är ett enkelt recept och jag älskar denna picklade rödlök utan ättika. Så enkel och så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Picklad rödlök utan ättika

Receptet – Så gör du:

Picklad rödlök utan ättika

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söt och syrlig på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och det är riktigt snabbt, enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 2 st medelstora rödlökar
  • 1,25 dl färsk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
  • I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
  • För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.
  • Servera som önskas och njut!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad rödlök utan ättika

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar