I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök utan ättika!
Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söt och syrlig på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och det är riktigt snabbt, enkelt och gott!
Denna picklade rödlök utan ättika är riktigt gott tillsammans med exempelvis burgare, vegetariska biffar, kyckling, med korv, med mera. Denna rödlök är riktigt mångsidig och riktigt härlig.
Detta är ett enkelt recept och jag älskar denna picklade rödlök utan ättika. Så enkel och så värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Picklad rödlök utan ättika
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st medelstora rödlökar
- 1,25 dl färsk citronsaft
- 1 msk salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk svartpeppar
Instruktioner
- Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
- I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
- För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.
- Servera som önskas och njut!