I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök med äppelcidervinäger!
Riktigt många rätter passar ihop med picklad rödlök med äppelcidervinäger. Exempelvis tacos eller rostat bröd. Detta är ett enkelt, snabbt, och ljuvligt gott recept på picklade rödlök med äppelcidervinäger som är riktigt bra!
Ett tips är att ta tiden att skiva rödlöken så tunt som möjligt för bästa möjliga resultat. Jag gillar också att låta den picklade rödlöken stå i kylen i två dagar innan servering, så att smakerna får ta till sig lite. Då blir den riktigt god och fin!
Förutom att vara gott har detta recept vissa hälsofördelar som automatiskt hänger med! Äppelcidervinäger hjälper bland annat till med matsmältningen och antioxidanter i löken hjälper stärka kroppen.
Kort sagt älskar jag detta recept på picklad rödlök och tycker det är riktigt härligt. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Picklad rödlök med äppelcidervinäger
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st stora rödlökar, tunt skivade
- 2 st hela vitlöksklyftor, endast skalade (valfritt)
- 1,25 dl vatten
- 1,25 dl äppelcidervinäger
- 1,5 msk honung
- 1,5 tsk salt
- ¼ tsk röda chiliflakes (valfritt)
Instruktioner
- Blanda vatten, vinäger, honung, röda chili flakes och salt i en kastrull. Koka upp på hög värme.
- Packa löken och vitlöken i en burk.
- Häll den varma vinägerblandningen över löken. Sätt på locket och låt svalna i rumstemperatur.
- Kyl i kylen i minst 2 dagar innan första servering.
- Njut av din picklade rödlök med äppelcidervinäger! Burken kan förvaras i kylen i upp till 1 månad.