Picklad rödlök med äppelcidervinäger – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rödlök med äppelcidervinäger!

Riktigt många rätter passar ihop med picklad rödlök med äppelcidervinäger. Exempelvis tacos eller rostat bröd. Detta är ett enkelt, snabbt, och ljuvligt gott recept på picklade rödlök med äppelcidervinäger som är riktigt bra!

Ett tips är att ta tiden att skiva rödlöken så tunt som möjligt för bästa möjliga resultat. Jag gillar också att låta den picklade rödlöken stå i kylen i två dagar innan servering, så att smakerna får ta till sig lite. Då blir den riktigt god och fin!

Förutom att vara gott har detta recept vissa hälsofördelar som automatiskt hänger med! Äppelcidervinäger hjälper bland annat till med matsmältningen och antioxidanter i löken hjälper stärka kroppen.

Kort sagt älskar jag detta recept på picklad rödlök och tycker det är riktigt härligt. Testa gärna receptet nedan!

Picklad rödlök med äppelcidervinäger

Receptet – Så gör du:

Picklad rödlök med äppelcidervinäger

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett enkelt, snabbt, och ljuvligt gott recept på picklade rödlök med äppelcidervinäger som är riktigt bra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 2 st stora rödlökar, tunt skivade 
  • 2 st hela vitlöksklyftor, endast skalade (valfritt)
  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl äppelcidervinäger 
  • 1,5 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • ¼ tsk röda chiliflakes (valfritt)

Instruktioner

  • Blanda vatten, vinäger, honung, röda chili flakes och salt i en kastrull. Koka upp på hög värme.
  • Packa löken och vitlöken i en burk.
  • Häll den varma vinägerblandningen över löken.  Sätt på locket och låt svalna i rumstemperatur.
  • Kyl i kylen i minst 2 dagar innan första servering.
  • Njut av din picklade rödlök med äppelcidervinäger! Burken kan förvaras i kylen i upp till 1 månad.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad rödlök med äppelcidervinäger

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar