Picklad rabarber – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rabarber!

Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den är syrlig och lite knaprig till smak och konistens. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris! 

Jag är fullständigt förälskad i detta recept på picklad rabarber! Det tar bara cirka fem minuters arbete att göra picklad rabarber, och du har en burk med härliga, vackra rabarberbitar picklade!

Gott till tacos, eller med en ostbricka, exempelvis i kombination med getost på ett kex. Också gott i en sallad, exempelvis med rädisor och fetaost. Man kan också kombinera lite av vätskan i burken med olivolja för en rabarber-vinägrett.

Allt med detta recept på picklad rabarber är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Håller i cirka en vecka i kylen.

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklad rabarber och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklad rabarber enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 liter picklad rabarber)

 • 7 dl rabarber, skivade ca 1-2 cm tjock
 • 2,5 dl champagnevinäger eller äppelcidervinäger
 • 1,25 dl strösocker

Instruktioner

 1. Ta fram en eller flera rena förseglingsbara burkar som kan hålla 1 liter. Ha framme, vi kommer snart få användning för burkar!
 2. Rengör och skiva rabarbern i bitar, cirka 2 cm stora, och lägg över till en värmesäker skål (glas eller rostfritt stål är att föredra framför plast).
 3. Värm vinägern och sockret i en liten kastrull på medelhög värme tills sockret har löst upp sig. Ta bort från värmen och låt svalna i ungefär en minut.
 4. Häll vätskan över rabarbern i skålen. Täck med en tallrik eller ett grytlock för att hålla rabarbern helt nedsänkt i vätskan. Låt svalna till rumstemperatur.
 5. Lägg över allt innehåll i skålen till en ren, förseglingsbar burk och förvara i kylen.
 6. Färdigt! Njut av din picklade rabarber. Håller i åtminstone några veckor!
Picklad rabarber

Picklad rabarber

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rabarber! Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den är syrlig och lite knaprig till smak och konistens. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris! 
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 liter

Ingredienser
  

 • 7 dl rabarber, skivade ca 1-2 cm tjock
 • 2,5 dl champagnevinäger eller äppelcidervinäger
 • 1,25 dl strösocker

Instruktioner

 • Ta fram en eller flera rena förseglingsbara burkar som kan hålla 1 liter. Ha framme, vi kommer snart få användning för burkar!
 • Rengör och skiva rabarbern i bitar, cirka 1-2 cm stora, och lägg över till en värmesäker skål (glas eller rostfritt stål är att föredra framför plast).
 • Värm vinägern och sockret i en liten kastrull på medelhög värme tills sockret har löst upp sig. Ta bort från värmen och låt svalna i ungefär en minut.
 • Häll vätskan över rabarbern i skålen. Täck med en tallrik eller ett grytlock för att hålla rabarbern helt nedsänkt i vätskan. Låt svalna till rumstemperatur.
 • Lägg över allt innehåll i skålen till en ren, förseglingsbar burk och förvara i kylen.
 • Färdigt! Njut av din picklade rabarber. Håller i åtminstone några veckor!
Keyword Picklad rabarber, Picklade rabarber

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning