Picklad gul lök – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad gul lök!

Picklad gul lök är ett otroligt gott tillbehör till hamburgare, korv, biffar, kött och husman! Det går så snabbt att göra och har bra hållbarhet i kylen!

Picklad gul lök funkar precis till samma rätter som picklad gurka. Det är ett mångsidigt, snabbt och enkelt tillbehör att göra. Funkar perfekt att göra både på egenodlad gullök eller butiksköpt!

Denna picklade gula lök görs med en enkel 1-2-3 lag (1 dl ättika, 2 dl strösocker, 3 dl vatten), vilket är en klassiker.

Oöppnad burk picklad gul lök kan hålla i flera veckor i kylen. För bästa hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Allt med detta recept på picklad gul lök är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklad gul lök och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklad gul lök enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1-2 burkar picklad gul lök)

  • 3 st stora gula lökar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Skala löken, och den skär sedan i klyftor som är cirka en 1/2 centimeter tjocka.
  2. Tillsätt salt, ättika, strösocker, och vatten till en stor kastrull och koka upp.
  3. När det kokar, tillsätt löken till kastrullen och koka på medelvärme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Löken ska bli genomskinlig.
  4. Häll över lag och lök till en eller flera rena burkar med lock. Vätskan ska täcka alla lökbitar. Häll bara upp till översta 2,5 cm i burken, som vi låter vara luft.
  5. Färdigt! Låt svalna och förvara kallt i kylen. Går bra att servera direkt men godast om den får stå och ta smak i kylen i ett dygn innan servering!
Picklad gul lök

Picklad gul lök

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad gul lök! Picklad gul lök är ett otroligt gott tillbehör till hamburgare, korv, biffar, kött och husman! Det går så snabbt att göra och har bra hållbarhet i kylen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 3 st stora gula lökar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skala löken, och den skär sedan i klyftor som är cirka en 1/2 centimeter tjocka.
  • Tillsätt salt, ättika, strösocker, och vatten till en stor kastrull och koka upp.
  • När det kokar, tillsätt löken till kastrullen och koka på medelvärme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Löken ska bli genomskinlig.
  • Häll över lag och lök till en eller flera rena burkar med lock. Vätskan ska täcka alla lökbitar. Häll bara upp till översta 2,5 cm i burken, som vi låter vara luft.
  • Färdigt! Låt svalna och förvara kallt i kylen. Går bra att servera direkt men godast om den får stå och ta smak i kylen i ett dygn innan servering!
Keyword Picklad gul lök

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning