Picklad fänkål – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad fänkål!

Jag är helt förtjust i detta recept på picklad fänkål, det är så enkelt, gott och snabbt, med riktigt härlig, krispig konistens! Syrlig och salt, sötsur och knaprig!

Inlagd fänkål är ett enkelt och perfekt syrligt tillbehör till många rätter som sallader, korv, smörgåsar, och fisk. Detta enkla recept på picklad fänkål håller sig krispig och god i upp till en månad!

Allt med detta recept på picklad fänkål är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på picklad fänkål och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på picklad fänkål enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 burk fänkål)

  • 1 st fänkål
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Skär fänkålen i remsor på ca 3-4 cm, och lägg i en förseglingsbar burk i glas.
  2. Lägg vinäger, strösocker och vatten i en kastrull och blanda ingredienserna genom att röra om.
  3. Koka upp innehållet i kastrullen och stäng av värmen. Häll sedan vätskan i burken med fänkål. Låt det hela stå och dra i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  4. Färdigt! Förvara din inlagda fänkål i kylen i upp till en månad.
Picklad fänkål

Picklad fänkål

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad fänkål! Jag är helt förtjust i detta recept på picklad fänkål, det är så enkelt, gott och snabbt, med riktigt härlig, krispig konistens! Syrlig och salt, sötsur och knaprig!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 1 st fänkål
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skär fänkålen i remsor på ca 3-4 cm, och lägg i en förseglingsbar burk i glas.
  • Lägg vinäger, strösocker och vatten i en kastrull och blanda ingredienserna genom att röra om.
  • Koka upp innehållet i kastrullen och stäng av värmen. Häll sedan vätskan i burken med fänkål. Låt det hela stå och dra i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  • Färdigt! Förvara din inlagda fänkål i kylen i upp till en månad.
Keyword Picklad fänkål

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning