Passionsfruktsmousse (Passionsmousse) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept passionsfruktsmousse, även kallad passionsmousse, kort och gott.

Det bästa med den här moussen är hur lätt den är att göra. Den behöver inte ägg eller gelatin. Istället lägger vi till lite konsistens med färskost. Resultatet är en ultrakrämig, mjuk och inte alls kompakt mousse. Den har en härlig smak av passionsfrukt med den där syrligheten vi alla älskar. Smula ner lite valfria kex i botten av moussen så har du en smulbotten!

Den här veckan hade jag ett härligt problem. Jag insåg att jag hade mycket passionsfruk i frysen! Då bestämde jag mig för att göra passionsmousse.

Denna passionsfruktsmousse är helt utsökt, och är dessutom väldigt enkel att göra.

Du kan servera passionsfruktsmoussen i individuella behållare, eller som jag gjorde eller i små glas. Receptet räcker till 6 personer, men dubbla det gärna!

Jag älskar individuella efterrätter, och jag tycker att det är trevligt att man tar sig tiden att förbereda en portion till alla. Det ser dessutom härligt ut på ett bord om man har alla på rad.

Ingredienser (6 portioner)

 • 400 g passionsfrukt
 • 100 g strösocker
 • 220 g färskost (ex. Philadelphia naturell), rumstempererad
 • 200 g kall vispgrädde, direkt från kylen
 • 4 msk florsocker

Instruktioner

 1. Koka fruktköttet (med frön och allt) tillsammans med sockret på medelhög värme tills du har hälften av den ursprungliga volymen.
 2. Dela resultatet i två (jag väger det och delar det exakt): en del blir vår sås och den andra kommer du att sila till moussen.
 3. Låt båda svalna helt innan du använder dem.
 4. Vispa upp färskosten och den silade passionsfrukten. Gör det tills det är en väldigt smidig blandning som inte har klumpar. Om du använder en stavmixer, kom ihåg att stoppa då och då för att skrapa ner sidorna och botten av skålen.
 5. Ta bort blandningen från skålen, och tvätta skålen eller använd en annan till krämen. Vispa grädden med florsockret ljus och fluffig. Du vill inte att den ska vara superstyv som du skulle göra för att dekorera en tårta utan snarare lite mindre än så, med en medelhög topp.
 6. Tillsätt hälften av den vispade grädden till färskost- och passionsfruktblandningen och blanda in med vikningsrörelser. Upprepa med den andra hälften av grädden.
 7. För att sätta ihop moussen kan du skikta smakerna i enskilda behållare eller i en liten skål.
 8. Ställ in i kylen i någon timme innan servering.
Passionsfruktsmousse (Passionsmousse)

Passionsfruktsmousse (Passionsmousse)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept passionsfruktsmousse, även kallad passionsmousse, kort och gott. Det bästa med den här moussen är hur lätt den är att göra. Den behöver inte ägg eller gelatin. Istället lägger vi till lite konsistens med färskost. Resultatet är en ultrakrämig, mjuk och inte alls kompakt mousse. Den har en härlig smak av passionsfrukt med den där syrligheten vi alla älskar. Smula ner lite valfria kex i botten av moussen så har du en smulbotten!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

 • 400 g passionsfrukt
 • 100 g strösocker
 • 220 g färskost (ex. Philadelphia naturell), rumstempererad
 • 200 g kall vispgrädde, direkt från kylen
 • 4 msk florsocker

Instruktioner

 • Koka fruktköttet (med frön och allt) tillsammans med sockret på medelhög värme tills du har hälften av den ursprungliga volymen.
 • Dela resultatet i två (jag väger det och delar det exakt): en del blir vår sås och den andra kommer du att sila till moussen.
 • Låt båda svalna helt innan du använder dem.
 • Vispa upp färskosten och den silade passionsfrukten. Gör det tills det är en väldigt smidig blandning som inte har klumpar. Om du använder en stavmixer, kom ihåg att stoppa då och då för att skrapa ner sidorna och botten av skålen.
 • Ta bort blandningen från skålen, och tvätta skålen eller använd en annan till krämen. Vispa grädden med florsockret ljus och fluffig. Du vill inte att den ska vara superstyv som du skulle göra för att dekorera en tårta utan snarare lite mindre än så, med en medelhög topp.
 • Tillsätt hälften av den vispade grädden till färskost- och passionsfruktblandningen och blanda in med vikningsrörelser. Upprepa med den andra hälften av grädden.
 • För att sätta ihop moussen kan du skikta smakerna i enskilda behållare eller i en liten skål.
 • Ställ in i kylen i någon timme innan servering.
Keyword Mousse på passionsfrukt, Passionsfruktsmousse, Passionsmousse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning