Päronmousse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmousse!

Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.

Denna päronmousse är riktigt god och kan med fördel serveras till gäster, eller göras för att förvaras i kylen som efterrätt till veckans middagar.

Jag gillar att riva lite choklad över denna päronmousse precis inför servering för en lyxig känsla, men det behöver man inte göra om man inte vill!

Kort sagt älskar jag denna päronmousse och rekommenderar den starkt. Så god och värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 skålar päronmousse)

  • 5 päron
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanelpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 skvätt citronsaft

Instruktioner

  1. Vispa grädden tillsammans med strösockret så det bildas styva toppar. Ställ in i kylen.
  2. Tvätta och skala päronen. Skär dem i bitar och ringla över några droppar citronsaft för att inte blir bruna. Mixa päronbitarna, vaniljextraktet och kanelen tills de är mosade släta.
  3. Blanda den tillmixade päronpurén och yoghurten i en skål. Tillsätt gräddsockerblandningen och rör försiktigt om med en spatel.
  4. Häll upp moussen i skålar och ställ in i kylen i ungefär 4 timmar innan servering.
  5. Ta ut från kylen och servera din päronmousse, gärna garnerad med riven choklad.
  6. Njut av din päronmousse!
Päronmousse

Päronmousse

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmousse! Denna päronmousse är en god, enkel, snabblagad och väldigt trevlig dessert som alltid är god. Om du ska äta middag med vänner och familj och vill förbereda en utsökt efterrätt, är denna päronmousse perfekt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 5 st päron
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanelpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 st skvätt citronsaft

Instruktioner

  • Vispa grädden tillsammans med strösockret så det bildas styva toppar. Ställ in i kylen.
  • Tvätta och skala päronen. Skär dem i bitar och ringla över några droppar citronsaft för att inte blir bruna. Mixa päronbitarna, vaniljextraktet och kanelen tills de är mosade släta.
  • Blanda den tillmixade päronpurén och yoghurten i en skål. Tillsätt gräddsockerblandningen och rör försiktigt om med en spatel.
  • Häll upp moussen i skålar och ställ in i kylen i ungefär 4 timmar innan servering.
  • Ta ut från kylen och servera din päronmousse, gärna garnerad med riven choklad.
  • Njut av din päronmousse!
Keyword Päronmousse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning