I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmos!
Detta härliga päronmos är ljuvligt gott och kan användas på massvis av sätt. Till husmanskost, till frukost som tillbehör till flingor eller gröt, eller som efterrätt med gräddmjölk!
Det är trevligt att göra eget mos och ta vara på frukter, utan att moset innehåller massa konserveringsmedel. Alla typer av päron fungerar bra till detta recept.
Du kan förvara moset i små lufttäta behållare i kylen, eller frysa in som bitar i en isbitsbricka i frysen. Perfekt och enkelt för portioner till exempelvis gröt eller flingor.
Oroa dig inte om päronmoset blir lite brunaktigt i färgen. Det är en naturlig reaktion som kan ske med päron. Om du är orolig för färgen på din puré kan du lägga till en tesked färsk citronsaft till receptet.
Receptet – Så gör du:
Päronmos
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g päron
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st kanelstänger
Instruktioner
- Skala och kärna ur päronen. Tärna päronen och tillsätt till en kastrull.
- Tillsätt resten av ingredienserna till kastrullen. Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
- Ta av från värmen och ta ur kanelstängerna. Mixa moset med stavmixer.
- Njut av päronmoset!