Päronmos – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmos!

Detta härliga päronmos är ljuvligt gott och kan användas på massvis av sätt. Till husmanskost, till frukost som tillbehör till flingor eller gröt, eller som efterrätt med gräddmjölk!

Det är trevligt att göra eget mos och ta vara på frukter, utan att moset innehåller massa konserveringsmedel. Alla typer av päron fungerar bra till detta recept.

Du kan förvara moset i små lufttäta behållare i kylen, eller frysa in som bitar i en isbitsbricka i frysen. Perfekt och enkelt för portioner till exempelvis gröt eller flingor.

Oroa dig inte om päronmoset blir lite brunaktigt i färgen. Det är en naturlig reaktion som kan ske med päron. Om du är orolig för färgen på din puré kan du lägga till en tesked färsk citronsaft till receptet.

Kort sagt så älskar jag detta recept på päronmos och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på päronmos enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (8 portioner päronmos)

  • 500 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st kanelstänger

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur päronen. Tärna päronen och tillsätt till en kastrull.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till kastrullen. Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
  3. Ta av från värmen och ta ur kanelstängerna. Mixa moset med stavmixer.
  4. Njut av päronmoset!
Päronmos

Päronmos

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronmos! Detta härliga päronmos är ljuvligt gott och kan användas på massvis av sätt. Till husmanskost, till frukost som tillbehör till flingor eller gröt, eller som efterrätt med gräddmjölk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g päron
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st kanelstänger

Instruktioner

  • Skala och kärna ur päronen. Tärna päronen och tillsätt till en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till kastrullen. Låt koka i 15 minuter, rör om då och då.
  • Ta av från värmen och ta ur kanelstängerna. Mixa moset med stavmixer.
  • Njut av päronmoset!
Keyword Päronmos

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning