Parfaits med yoghurt och bär – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på parfaits!

Hälsosamma hemmagjorda yoghurtparfaits är enkla att göra. Perfekt för en enkel frukost, ett snabbt mellanmål, eller en godbit efter middagen som efterrätt.

Det låter otroligt avancerat till namnet, men parfaits är i verkligheten bara lager av yoghurt och färsk eller fryst frukt, som eventuellt har toppats med en skopa granola.

Det är gott att göra sina egna parfaits hemma så att man kan styra ingredienserna som man vill ha dem.

Du kan använda vanlig yoghurt, grekisk yoghurt, eller mjölkfri yoghurt, vad du än gillar kommer att fungera bra.

Jag personligen gillar att använda vanlig eftersom jag gillar konsistensen, men om du vill ha upp ditt protein eller gillar en tjockare konsistens kan grekisk yoghurt vara ett bättre alternativ för dig.

Färska bär ger vackra parfaiter medan frysta bär skapar en sirap när de tinar som inte får lagren att se bäst ut. Men sirapen tillför en naturlig sötma och förvandlar vanlig yoghurt till smaksatt yoghurt.

Om du serverar parfaiten till sällskap och det är viktigt att den är snygg, välj färska bär. För smaken rekommenderar jag fryst.

Jag gör nästan alltid yoghurtparfaits som ett enkelt frukostalternativ. Jag gör en några på söndag eftermiddag och serverar dem under de efterkommande dagarna. De håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

Parfaits

Receptet – Så gör du:

Parfaits med yoghurt och bär

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Hälsosamma hemmagjorda yoghurtparfaits är enkla att göra. Perfekt för en enkel frukost, ett snabbt mellanmål, eller en godbit efter middagen som efterrätt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4,5 dl yoghurt, ekologisk rekommenderas
  • 1,5 msk honung
  • 250 g färska eller frysta bär
  • frivilligt: 2 dl granola

Instruktioner

  • Tillsätt honung i en skål med yoghurt och blanda väl.
  • I en burk eller skål, varva yoghurt och bär. Toppa med granola.
  • Förvara i kylen i upp till 3 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Parfaits med yoghurt och bär

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar