I denna artikel ger jag mitt bästa recept på parfaits!
Hälsosamma hemmagjorda yoghurtparfaits är enkla att göra. Perfekt för en enkel frukost, ett snabbt mellanmål, eller en godbit efter middagen som efterrätt.
Det låter otroligt avancerat till namnet, men parfaits är i verkligheten bara lager av yoghurt och färsk eller fryst frukt, som eventuellt har toppats med en skopa granola.
Det är gott att göra sina egna parfaits hemma så att man kan styra ingredienserna som man vill ha dem.
Du kan använda vanlig yoghurt, grekisk yoghurt, eller mjölkfri yoghurt, vad du än gillar kommer att fungera bra.
Jag personligen gillar att använda vanlig eftersom jag gillar konsistensen, men om du vill ha upp ditt protein eller gillar en tjockare konsistens kan grekisk yoghurt vara ett bättre alternativ för dig.
Färska bär ger vackra parfaiter medan frysta bär skapar en sirap när de tinar som inte får lagren att se bäst ut. Men sirapen tillför en naturlig sötma och förvandlar vanlig yoghurt till smaksatt yoghurt.
Om du serverar parfaiten till sällskap och det är viktigt att den är snygg, välj färska bär. För smaken rekommenderar jag fryst.
Jag gör nästan alltid yoghurtparfaits som ett enkelt frukostalternativ. Jag gör en några på söndag eftermiddag och serverar dem under de efterkommande dagarna. De håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.
Receptet – Så gör du:
Parfaits med yoghurt och bär
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4,5 dl yoghurt, ekologisk rekommenderas
- 1,5 msk honung
- 250 g färska eller frysta bär
- frivilligt: 2 dl granola
Instruktioner
- Tillsätt honung i en skål med yoghurt och blanda väl.
- I en burk eller skål, varva yoghurt och bär. Toppa med granola.
- Förvara i kylen i upp till 3 dagar.