Pannkakor med vatten – Recept

4.8/5 baserat på 27 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med vatten!

Istället för mjölk så kan du använda vatten till dina pannkakor, vilket detta recept är ett riktigt bra exempel på. Få till riktigt goda och saftiga pannkakor med vatten i smeten med detta recept!

Ibland har man inte mjölk hemma, eller kan av andra anledningar inte använda det. Då är pannkakor med vatten lösningen!

Dessa pannkakor är ljuvliga med sylt, grädde, eller hasselnötskräm, eller varför inte keso och gräddfil för ett salt alternativ bland tillbehören?

Kort sagt älskar jag dessa pannkakor med vatten och kan starkt rekommendera dem. Testa gärna!

Pannkakor med vatten

Receptet – Så gör du:

Pannkakor med vatten

4.8/5 baserat på 27 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Istället för mjölk så kan du använda vatten till dina pannkakor, vilket detta recept är ett riktigt bra exempel på. Få till riktigt goda och saftiga pannkakor med vatten i smeten med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 msk smör
  • 1,75 dl vatten
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Sikta ihop vetemjölet, strösockret, saltet och bakpulvret i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
  • Vispa upp ägget i en skål. Smält smöret i antingen en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt vattnet till smöret, och sedan ägget. Blanda väll.
  • Häll smörblandningen i till de torra ingredienserna och blanda till en enhetlig smet. Det är okej om det finns några klumpar i degen.
  • Tillsätt lite matfett i en stekpanna och tillaga pannkakorna på medelhög värme på spisen, cirka 0,5 dl smet åt gången. Låt pannkakorna stekas cirka 4 minuter per sida.
  • Repetera för all smet, färdiga pannkakor läggs på en tallrik.
  • Njut av dina pannkakor med vatten!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med vatten

6 Kommentarer

  1. 4 stars
    Pannkakorna smakar som en blandning av vanliga och amerikanska pannkakor. Helt klart godkända när man inte har mjölk hemma.

  2. 5 stars
    Jag måste ha gjort nånting fel. Pannkakorna blev jättegoda, men inte 6 portioner… Som jag räknar portioner. Det blev ca 8 pannkakor.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar