Pannkakor med kokosmjöl – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med kokosmjöl!

Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och perfekt för LCHF/keto.

Eftersom detta är naturligt glutenfria pannkakor, så kan alla ingredienser slängas ihop i en skål, och sedan skulle man behöva vispa länge tills allt har blandats. Därför har jag föreskrivit i receptet att man kan låta smeten vila i minst 30 minuter.

Varför? Jo på grund av att kokosmjölet är ett rätt kornigt mjöl. Och genom att låta det stå i 30 minuter i kylen låter man kokosmjölet absorbera en del av vätskan och bli mycket slätare. Men i ett nafs gör du gärna bara smeten och gör dina pannkakor direkt om du vill.

Oavsett om du låter smeten vila i kylen eller inte, så är smaken densamma, men känslan av kokosmjölet blir bäst i kylen.

Dessa pannkakor har lägre antal kalorier än vanliga pannkakor, vilket gör dem bra om man äter en LCHF-diet eller bara vill hålla nere kalorierna.

Med pannkakor handlar mycket om toppingen. Jag gillar skivad banan. Snabbt och enkelt men ack så gott. En annan enkel topping är hackad frukt, och för LCHF-ätaren, kanske lite grekisk yoghurt?

Ingredienser (2 portioner)

  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 4 st ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 1,5 msk vatten
  • 1 nypa salt
  • kokosolja eller smör till stekning

Instruktioner

  1. Mät upp allt i en medelstor skål och vispa ihop allt tills du har en slät smet.
  2. Kyl i kylen i 30 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja/smör på medelvärme.
  4. Rör om smeten och häll i 0,5 dl smet och luta pannan tills du har täckt botten av pannan jämnt med smet.
  5. Efter 2 till 3 minuter börjar kanterna bli knapriga och pannkakan är redo att vändas. Om du känner dig modig, vänd pannkakan genom ett kast, eller använd en platt spatel och ett finger eller två för att vända på den.
  6. Stek i ytterligare 30 till 60 sekunder.
  7. Stapla dina pannkakor på en tallrik.
  8. Dessa äts bäst färska men kan värmas upp för att ätas senare.
  9. Smakar bäst inom 1 dygn efter tillagning!
Pannkakor med kokosmjöl

Pannkakor med kokosmjöl

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med kokosmjöl! Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och perfekt för LCHF/keto.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 4 st ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 1,5 msk vatten
  • 1 nypa salt
  • kokosolja eller smör till stekning

Instruktioner

  • Mät upp allt i en medelstor skål och vispa ihop allt tills du har en slät smet.
  • Kyl i kylen i 30 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja/smör på medelvärme.
  • Rör om smeten och häll i 0,5 dl smet och luta pannan tills du har täckt botten av pannan jämnt med smet.
  • Efter 2 till 3 minuter börjar kanterna bli knapriga och pannkakan är redo att vändas. Om du känner dig modig, vänd pannkakan genom ett kast, eller använd en platt spatel och ett finger eller två för att vända på den.
  • Stek i ytterligare 30 till 60 sekunder.
  • Stapla dina pannkakor på en tallrik.
  • Dessa äts bäst färska men kan värmas upp för att ätas senare.
  • Smakar bäst inom 1 dygn efter tillagning!
Keyword Pannkakor med kokosmjöl

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning