I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med havremjöl!
Här är ett riktigt snabbt, smidigt, enkelt och framförallt gott recept på pannkakor med havremjöl. Görs glutenfritt med glutenfritt havremjöl, och kan även göras mjölkfria med mandelmjölk istället för komjölk!
Med bara fem ingredienser och 20 minuter så har man dessa havremjölspannkakor redo på tallriken! Det går snabbt och enkelt, med ett recept som egentligen bara har tre steg.
Pannkakor är en tidlös favorit och de kan göras på så många olika sätt att det är svårt att räkna. De fungerar också bra till frukost, brunch, lunch, mellanmål, och efterrätt, så de är mycket mångsidiga på det sättet också!
Dessa pannkakor med havremjöl smakar gott och gör gott för magen, och man kan servera dem med alla sina favorittillbehör. Jag gillar klassikerna vispgrädde och sylt, där favoriten för mig är hallonsylt. Man kan också göra dem lite matigare genom att servera med salta tillbehör, såsom keso blandat med gräddfil! På detta vis blir det lite mer som en fullvärdig lunch som mättar gott.
Andra goda tillbehör är bär och skivad banan, eller hasselnötskräm såsom Nutella!
De är också möjliga att göra glutenfria, men glöm inte att säkerställa att havremjölet är glutenfritt i så fall. Havre är naturligt glutenfritt, men just havremjöl är ofta inte det på grund av hur det produceras. Titta på förpackningen om du är osäker.
Sammanfattningsvis älskar jag dessa pannkakor med havremjöl. De är goda och så värda att göra. Testa gärna med receptet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om dem! Smaklig måltid.
Receptet – Så gör du:
Pannkakor med havremjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st ägg
- 3 dl havremjöl
- 3,5 dl mjölk (komjölk eller mandelmjölk)
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda ut havremjölet i mjölken.
- Vispa i ägg, vaniljsocker och salt.
- Stek cirka 0,5 dl smet åt gången i lite matfett, exempelvis smör eller kokosolja, i en stekpanna. Repetera för all smet.
- Njut av dina pannkakor med havremjöl!