Pannkakor för en person – Recept

4.7/5 baserat på 19 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor för en person!

Pannkakor för en (1) person. Gör två till tre mjuka, fina pannkakor med enkla ingredienser som du med stor sannolikhet redan har i ditt kök just nu. Perfekt när du bara vill ha några få pannkakor, snabbt och enkelt.

Om du är sugen på pannkakor men vill ha precis tillräckligt för att servera en eller två personer, är det här lilla pannkakoreceptet för dig.

Detta recept är en klassiker hemma hos mig. Pannkakorna är lätta att göra och de kan vara klara på några minuter.

Ofta tänker man att om man gör pannkakor, ja då måste man minsann göra massor åt gången. Det stämmer inte faktiskt! Detta enkla recept ger dig 3-4 härliga pannkakor, perfekt för en mindre måltid eller efterrätt.

Dessa pannkakor blir fina och mjuka, är lätta att göra och absolut läckra. Toppa med ditt favoritpålägg och gör dem ännu mer fantastiska!

Pannkakor för en person

Receptet – Så gör du:

Pannkakor för en person

4.7/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Recept på pannkakor för en (1) person. Gör tre till fyra mjuka, fina pannkakor med enkla ingredienser som du med stor sannolikhet redan har i ditt kök just nu. Perfekt när du bara vill ha några få pannkakor, snabbt och enkelt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 person

Ingredienser
 

  • 1 dl (50 g) vanligt mjöl
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • smör eller rapsolja/solrosolja för stekning

Instruktioner

  • Tillsätt mjöl och salt till en skål
  • Gör en brunn i mitten av mjölet och tillsätt ägget
  • Använd en gaffel för att dra ner mjölet i äggblandningen och gör en kladdig blandning
  • Tillsätt gradvis mjölk tills du har en smet ungefär lika tjock som en kräm. Om du inte behöver allt, oroa dig inte, du kan använda mindre än 1,5 dl mjölk.
  • Täck över blandningen och låt den vila i minst 30 minuter för bästa smak, eller gå vidare till nästa steg. Om du behöver vänta längre innan du använder smeten, ställ in den i kylen.
  • Smält lite smör eller tillsätt lite olja i en panna tills det blivit varmt.
  • Värm på medelvärme och häll sedan så snabbt som möjligt en slev smet i mitten av pannan. Luta runt kastrullen i en cirkel så att du får en fin rund form, så tunn som möjligt
  • Stek på medelvärme tills pannkakan glider lätt runt pannan och är fint gyllene om du lyfter ena hörnet.
  • Om du känner dig modig, vänd pannkakan i luften. Om inte, vänd pannkakan med en stekspade eller spatel.
  • Stek kort på andra sidan tills den är gyllene.  
  • Lyft ut pannkakan från pannan och lägg på en platt tallrik. Täck eventuellt över för att hålla den varm.
  • Fortsätt att göra pannkakor tills all smet är använd, lägg varje färdiglagad pannkaka på tallriken.
  • Servera pannkakorna med dina favoritpålägg!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord 1 person, Pannkakor för en person

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar