I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannbiff utan ströbröd!
Gör snabbt och enkelt detta härliga recept på pannbiff utan ströbröd. Dessa ströbrödsfria pannbifar smakar otroligt ljuvligt med bara några få enkla ingredienser!
Inget ströbröd? Inga problem! Pannbiff är en riktig klassiker och det går riktigt bra att göra utan ströbröd. Detta recept är både snabbt och enkelt och ger pannbiffarna en härlig konsistens.
Pannbiffar utan ströbröd är en maträtt som är gjord av köttfärs, lök, morötter, ägg och kryddor, som steks i en stekpanna tills de är genomstekta och läckra. Dessa pannbiffar är speciella eftersom de inte innehåller något ströbröd, som vanligtvis brukar tillsättas till pannbiffar för att ge dem en krispig yta.
Pannbiffar utan ströbröd kan vissa tycka är lite mer hälsosamma, eftersom de innehåller färre onödiga kolhydrater. Forma sedan smeten till biffar och stek dem i en het stekpanna tills de är genomstekta och har en gyllenbrun färg.
Servera pannbiffarna med till exempel potatis, grönsaker och en sås, och njut. Jag tycker det är riktigt härligt med potatismos, eller med ris och en sås på creme fraiche!
Receptet – Så gör du:
Pannbiff utan ströbröd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 550 g nötfärs
- 1 st ägg
- 1 st liten finhackad gul lök
- 1 st finriven medelstor morot
- 1 msk paprikapulver
- nymalen svartpeppar efter smak
- salt efter smak
Instruktioner
- I en bunke eller stor skål, blanda ihop nötfärsen med ägget, finhackad gul lök, finriven morot, krossad vitlöksklyfta. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- Forma pannbiffar med händerna och stek dem sedan i en stekpanna med olivolja eller rapsolja, cirka 2,5 minuter per sida. Lägg färdiga pannbiffar på en tallrik, ett fat, eller en form. Repetera för samtliga biffar.
- Färdigt! Njut av dina pannbiffar utan ströbröd!