Panering utan ägg – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel guidar jag till hur du panerar utan ägg. Panering av kött och andra maträtter ger en tillfredsställande crunch och låser in vätska under tillagningen. Råa, vispade ägg används ofta för att panering ska klistra sig till det som ska paneras, men ägg är inte alltid ett alternativ.

Om du är allergisk mot ägg eller helt enkelt inte har dem till hands kan du använda några substitut för att hjälpa paneringen att fastna.

panering utan ägg

Ersätt ägg

Mjölk och yoghurt kan användas för att hjälpa panering att hålla sig till maten du försöker belägga. Tillsätt mjölk eller yoghurt i en skål och doppa det som ska paneras i skålen innan du rullar det i paneringen.

Du kan även tunna ut tjock yoghurt genom att tillsätta en skvätt mjölk.

Du kan också använda olivolja eller smält smör för att hjälpa paneringen att fastna, vilket har den extra bonusen att det ger smaker till din mat.

För att hjälpa tyngre panering att fästa, doppa maten i mjöl innan du sänker ner den i mjölken, yoghurten eller oljan.

panering utan ägg

Receptet – Så gör du:

Panering utan ägg

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Panering av kött och andra maträtter ger en tillfredsställande crunch och låser in vätska under tillagningen. Råa, vispade ägg används ofta för att panering ska klistra sig till det som ska paneras, men ägg är inte alltid ett alternativ.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 panering

Utrustning

  • Skål

Ingredienser
 

  • 1 skål mjölk, yoghurt eller matolja
  • 1 skål ströbröd eller panko till panering

Instruktioner

  • Tillsätt mjölk, yoghurt eller matolja i en skål. Du kan också använda yoghurt med en skvätt mjölk i.
  • För att hjälpa tyngre panering att fästa, doppa maten i mjöl innan du sänker ner den i mjölken, yoghurten eller oljan. Detta är valfritt!
  • Slutligen, doppa det som ska paneras i skålen innan du rullar det i paneringen.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfri panering, Panering utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar