I denna artikel guidar jag till hur du panerar utan ägg. Panering av kött och andra maträtter ger en tillfredsställande crunch och låser in vätska under tillagningen. Råa, vispade ägg används ofta för att panering ska klistra sig till det som ska paneras, men ägg är inte alltid ett alternativ.
Om du är allergisk mot ägg eller helt enkelt inte har dem till hands kan du använda några substitut för att hjälpa paneringen att fastna.
Ersätt ägg
Mjölk och yoghurt kan användas för att hjälpa panering att hålla sig till maten du försöker belägga. Tillsätt mjölk eller yoghurt i en skål och doppa det som ska paneras i skålen innan du rullar det i paneringen.
Du kan även tunna ut tjock yoghurt genom att tillsätta en skvätt mjölk.
Du kan också använda olivolja eller smält smör för att hjälpa paneringen att fastna, vilket har den extra bonusen att det ger smaker till din mat.
För att hjälpa tyngre panering att fästa, doppa maten i mjöl innan du sänker ner den i mjölken, yoghurten eller oljan.
Receptet – Så gör du:
Panering utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 skål mjölk, yoghurt eller matolja
- 1 skål ströbröd eller panko till panering
Instruktioner
- Tillsätt mjölk, yoghurt eller matolja i en skål. Du kan också använda yoghurt med en skvätt mjölk i.
- För att hjälpa tyngre panering att fästa, doppa maten i mjöl innan du sänker ner den i mjölken, yoghurten eller oljan. Detta är valfritt!
- Slutligen, doppa det som ska paneras i skålen innan du rullar det i paneringen.