Pajdeg med ägg – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pajdeg med ägg!

Denna pajdeg med ägg är den perfekta basen för varje typ av paj. Mycket tack vare ägget så går detta flagnande och lite luftigare pajskal ihop på nolltid. Degen är dessutom mycket enklare att trycka ut i pajformen. En perfekt pajdeg för pajer och till och med enkla kakor!

Att göra en pajdeg med ägg ger en lite mer luftig och härligt flagnande deg. Men det blir inte svårare att göra pajdegen för att det är ett ägg i den heller!

Jag tycker helt klart att det är värt att testa på att göra en pajdeg med ägg för vilken paj som helst för att se skillnaden. Chansen är stor att man sedan är fast och gör denna pajdeg med ägg om och om igen, den blir ju så bra.

Receptets mått nedan räcker till en paj, cirka 25 centimeter i diameter. Hoppas att alla får det så trevligt, och att ni gillar receptet lika mycket som jag gör!

Pajdeg med ägg

Receptet – Så gör du:

Pajdeg med ägg

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna pajdeg med ägg är den perfekta basen för varje typ av paj. Mycket tack vare ägget så går detta flagnande och lite luftigare pajskal ihop på nolltid. Degen är dessutom mycket enklare att trycka ut i pajformen. En perfekt pajdeg för pajer och till och med enkla kakor!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

  • 125 g smör, rumstempererat och i små kuber
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt (en liten nypa)

Instruktioner

  • Vispa eller mixa ihop alla ingredienser, gärna med stavmixer eller i matberedare till en enhetlig deg. Tillsätt 1 msk vatten om det behövs.
  • Låt degen vila som en boll i bunke i kylen i 30 minuter.
  • Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen, cirka 24-26 cm i diameter.
  • Förgräddas i mitten av ugnen i cirka 10 minuter vid 200°C. Fyll sedan på med valfri fyllning och följ det ordinarie receptet för pajen som lagas.
  • Färdigt! Njut av din goda pajdeg med ägg!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pajdeg med ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar