I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pajdeg med ägg!
Denna pajdeg med ägg är den perfekta basen för varje typ av paj. Mycket tack vare ägget så går detta flagnande och lite luftigare pajskal ihop på nolltid. Degen är dessutom mycket enklare att trycka ut i pajformen. En perfekt pajdeg för pajer och till och med enkla kakor!
Att göra en pajdeg med ägg ger en lite mer luftig och härligt flagnande deg. Men det blir inte svårare att göra pajdegen för att det är ett ägg i den heller!
Jag tycker helt klart att det är värt att testa på att göra en pajdeg med ägg för vilken paj som helst för att se skillnaden. Chansen är stor att man sedan är fast och gör denna pajdeg med ägg om och om igen, den blir ju så bra.
Receptets mått nedan räcker till en paj, cirka 25 centimeter i diameter. Hoppas att alla får det så trevligt, och att ni gillar receptet lika mycket som jag gör!
Receptet – Så gör du:
Pajdeg med ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g smör, rumstempererat och i små kuber
- 2 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- ½ tsk salt (en liten nypa)
Instruktioner
- Vispa eller mixa ihop alla ingredienser, gärna med stavmixer eller i matberedare till en enhetlig deg. Tillsätt 1 msk vatten om det behövs.
- Låt degen vila som en boll i bunke i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen, cirka 24-26 cm i diameter.
- Förgräddas i mitten av ugnen i cirka 10 minuter vid 200°C. Fyll sedan på med valfri fyllning och följ det ordinarie receptet för pajen som lagas.
- Färdigt! Njut av din goda pajdeg med ägg!