Örtmarinerade vitlöksklyftor – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på örtmarinerade vitlöksklyftor.

örtmarinerade vitlöksklyftor i burk

Örtmarinerad vitlök förhöjer vilken maträtt som helst. Detta recept är så enkelt att det svåraste steget nog måste vara skala vitlöken. Dessa vitlöksskal kan slängas i komposten.

Enkel att göra, kräver bara lite tålamod medan du väntar på att vitlöken ska marinera.

Ingredienser

  • 1 klase vitlöksklytor, separerade och skalade
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1/2 tsk lökfrökrydda
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk torkad basilika

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en liten burk och täck med ett tättslutande lock. Förvara burken i kylen.
  2. Låt vitlöken stå och marineras i upp till 7 dagar. Både vitlöken och olivoljan kan sedan användas i din matlagning.
Örtmarinerade vitlöksklyftor

Örtmarinerade vitlöksklyftor

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på örtmarinerade vitlöksklyftor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 7 d
Total tid 7 d 10 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

  • 1 klase vitlöksklytor, separerade och skalade
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 msk färska timjanblad
  • ½ tsk lökfrökrydda
  • ½ tsk svartpepparkorn
  • ½ tsk torkad basilika

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en liten burk och täck med ett tättslutande lock. Förvara burken i kylen.
  • Låt vitlöken stå och marineras i upp till 7 dagar. Både vitlöken och olivoljan kan sedan användas i din matlagning.
Keyword Örtmarinerade vitlöksklyftor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning