Örtmarinerade vitlöksklyftor – Recept

5/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på örtmarinerade vitlöksklyftor!

Örtmarinerad vitlök är otroligt gott och förhöjer vilken maträtt som helst. Detta recept är så enkelt att det svåraste steget nog måste vara skala vitlöken. Dessa vitlöksskal kan slängas i komposten.

Det är enkelt att göra dessa ljuvligt goda örtmarinerade vitlöksklyftor. Det kräver bara lite tålamod medan man väntar på att vitlöken ska marineras.

När det väl är färdigt kan både vitlöken och olivoljan som fått smak av vitlöken användas i matlagning!

Örtmarinerade vitlöksklyftor

Receptet – Så gör du:

Örtmarinerade vitlöksklyftor

5/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Örtmarinerad vitlök är otroligt gott och förhöjer vilken maträtt som helst. Detta recept är så enkelt att det svåraste steget nog måste vara skala vitlöken. Dessa vitlöksskal kan slängas i komposten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 7 days
Totalt 7 days 10 minuter
Portioner 1 liten burk

Ingredienser
 

  • 1 klase vitlöksklytor, separerade och skalade
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Koka de skalade vitlöksklyftorna i vatten i två minuter i en kastrull på spisen. Låt vattnet rinna av och spola sedan vitlöksklyftorna kalla med kallt vatten.
  • Tillsätt vitlöksklyftorna och vitvinsvinägern till en liten, ren burk. Försegla med lock och låt stå i två dagar.
  • Efter två dagar, låt vitlöken och vinägern koka upp i kastrull i två minuter. Sila bort vinägern.
  • Flytta över vitlöksklyftorna till burken på nytt. Blanda olivolja och kryddning och häll över vitlöken. Låt vitlöken stå och marineras svalt i upp till 7 dagar. Både vitlöken och olivoljan kan sedan användas i din matlagning.
  • Färdigt! Njut av dina örtmarinerade vitlöksklyftor!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Örtmarinerade vitlöksklyftor

4 Kommentarer

    • Om du har glömt dina vitlöksklyftor i vinägern någon dag extra behöver du inte vara orolig. Detta borde inte påverka smaken eller konsistensen på de örtmarinerade vitlöksklyftorna i någon betydande grad. Vinäger fungerar som en konserveringsmetod och hjälper till att bevara vitlöken och ge den dess distinkta smak.

      Det kan hända att vitlöksklyftorna har blivit något mjukare efter den extra tiden i vinägern, men det är normalt och påverkar inte negativt smaken eller användningen av dem i din matlagning. Du kan fortfarande njuta av de örtmarinerade vitlöksklyftorna och använda både vitlöken och olivoljan i dina recept precis som tidigare. Se bara till att förvara dem svalt som anges i receptet för att förlänga hållbarheten och behålla kvaliteten på vitlöksklyftorna.

      Ha det gott!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar