Omelett utan mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på omelett utan mjölk!

Detta recept på omelett utan mjölk är oändligt anpassningsbart och du kan använda valfri fyllning som du vill ha till din mjölkfria omelett! Det här receptet är perfekt för en snabb omelett.

Att göra en omelett utan mjölk hemma är inte svårt. Med några få grundläggande steg och en vridning av handleden kan du få en omelett gjord på några minuter. Fyll den med vad du än har till hands – det är ett bra sätt att använda upp rester!

Det verkar som om fransmännen uppfann omeletter, men möjligen kom idén från romarna. Låt oss bara säga att omeletten har en lång historia.

Valfria grönsaker såsom paprika och spenat är supergott att fylla sin omelett med. Testa dig fram och hitta dina favoritfyllningar!

Jag älskar detta recept på omelett utan mjölk och kan rekommendera det starkt!

Ingredienser (1 omelett utan mjölk)

  • 3 ägg
  • 1 msk olivolja, eller solrosolja, eller rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • valfri fyllning: ex 2 msk finhackad persilja och 1 tsk finhackad salladslök

Instruktioner

  1. Vispa ägg, salt och peppar.
  2. Tillsätt matolja till en panna och värm över medelvärme. Häll i äggblandningen.
  3. När äggen har lagt sig runt kanten på stekpannan, tryck försiktigt de tillagade delarna mot mitten av stekpannan med spatel. Luta och rotera stekpannan så att ostekt ägg kan rinna ut i tomma utrymmen.
  4. När äggen nästan har stelnat på ytan men fortfarande ser fuktiga ut, täck hälften av omeletten med fyllning. Skjut spateln under ofylld sida; vik över på fylld halva.
  5. Stek i en minut och skjut sedan omeletten på tallriken.
Omelett utan mjölk

Omelett utan mjölk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på omelett utan mjölk! Detta recept på omelett utan mjölk är oändligt anpassningsbart och du kan använda valfri fyllning som du vill ha till din mjölkfria omelett! Det här receptet är perfekt för en snabb omelett.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 omelett

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 1 msk olivolja, eller solrosolja, eller rapsolja
  • 1 st nypa salt
  • 1 st nypa peppar
  • valfri fyllning: ex 2 msk finhackad persilja och 1 tsk finhackad salladslök

Instruktioner

  • Vispa ägg, salt och peppar.
  • Tillsätt matolja till en panna och värm över medelvärme. Häll i äggblandningen.
  • När äggen har lagt sig runt kanten på stekpannan, tryck försiktigt de tillagade delarna mot mitten av stekpannan med spatel. Luta och rotera stekpannan så att ostekt ägg kan rinna ut i tomma utrymmen.
  • När äggen nästan har stelnat på ytan men fortfarande ser fuktiga ut, täck hälften av omeletten med fyllning. Skjut spateln under ofylld sida; vik över på fylld halva.
  • Stek i en minut och skjut sedan omeletten på tallriken.
Keyword Äggfri omelett, Omelett utan mjölk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning