I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på omelett utan mjölk!
Detta recept på omelett utan mjölk är oändligt anpassningsbart, och du kan använda valfri fyllning om du vill ha en! Perfekt för en snabb måltid.
Att göra en omelett utan mjölk hemma är inte svårt. Med några få grundläggande steg och lite vispande så kan man få en omelett gjord på några minuter.
Fyll gärna omeletten med vad du än har till hands – det är ett bra sätt att använda upp rester!
Valfria grönsaker såsom paprika och spenat är supergott att fylla sin omelett med. Testa dig fram och hitta dina favoritfyllningar!
Det verkar som om fransmännen uppfann omeletter, men möjligen kom idén från romarna. Låt oss bara säga att omeletten har en lång historia.
Jag älskar detta recept på omelett utan mjölk och kan rekommendera det starkt! Här kommer anvisningarna!
Receptet – Så gör du:
Omelett utan mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st ägg
- 1 msk olivolja, eller solrosolja, eller rapsolja
- 1 st nypa salt
- 1 st nypa peppar
- valfri fyllning: ex 2 msk finhackad persilja och 1 tsk finhackad salladslök
Instruktioner
- Vispa ägg, salt och peppar.
- Tillsätt matolja till en panna och värm över medelvärme. Häll i äggblandningen.
- När äggen har lagt sig runt kanten på stekpannan, tryck försiktigt de tillagade delarna mot mitten av stekpannan med spatel. Luta och rotera stekpannan så att ostekt ägg kan rinna ut i tomma utrymmen.
- När äggen nästan har stelnat på ytan men fortfarande ser fuktiga ut, täck hälften av omeletten med fyllning. Skjut spateln under ofylld sida; vik över på fylld halva.
- Stek i en minut och skjut sedan omeletten på tallriken.