Nyttiga scones – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga scones med blåbär!

Nyttiga scones gjorda av fullkornsvetemjöl, grekisk yoghurt och saftiga blåbär (eller andra valfria bär)! Utsökta på morgonen, till mellanmålet eller aftonthéet, eller med en kopp kaffe.

Dessa nyttiga scones är mina nya favoriter, och jag tänkte dela med mig av dem idag. De förgyller exempelvis mina helgfrukostar eller vilket mellanmål som helst.

Blåbären ger lite vacker smak till dessa scones med gott om fibrer och nyttigheter, exempelvis genom dess innehåll av fullkornsmjöl.

Testa gärna att använda hallon eller jordgubbar istället för blåbär! Du kan också använda torkad frukt.

Kort sagt så älskar jag detta recept på nyttiga scones med blåbär och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på nyttiga scones enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 scones med blåbär)

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsmjöl
  • 3 msk farinsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk smör
  • 1 äggvita
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 nypa kanel

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smält smöret i en liten kastrull och låt sedan svalna.
  3. I en stor skål, vispa ihop mjöl, farinsocker, bakpulver och salt.
  4. I en liten skål, kombinera grekisk yoghurt, det kallnade smöret och äggvita. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och rör om tills det precis har blandats. Blandningen ska vara smulig. Vänd försiktigt ner blåbär.
  5. Vänd upp degen på en lätt mjölad yta och knåda ca 8 gånger med händerna. Degen kommer att börja gå ihop.
  6. Forma degen till en 15-20 centimeters cirkel och lägg på plåt eller bakplåtspapper penslat med lite rapsolja. Skär i 6 klyftor och separera knappt.
  7. Pensla dina scones lätt med lite rapsolja. Strö sedan över en blandning av strösocker och kanel.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills toppen av sconesen är lätt gyllene.
Nyttiga scones med blåbär

Nyttiga scones

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga scones med blåbär! Nyttiga scones gjorda av fullkornsvetemjöl, grekisk yoghurt och saftiga blåbär (eller andra valfria bär)! Utsökta på morgonen, till mellanmålet eller aftonthéet, eller med en kopp kaffe.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 6 scones

Ingredienser
  

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 msk farinsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk smör
  • 1 st äggvita
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • ½ msk strösocker
  • 1 nypa kanel

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Smält smöret i en liten kastrull och låt sedan svalna.
  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, farinsocker, bakpulver och salt.
  • I en liten skål, kombinera grekisk yoghurt, det kallnade smöret och äggvita. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och rör om tills det precis har blandats. Blandningen ska vara smulig. Vänd försiktigt ner blåbär.
  • Vänd upp degen på en lätt mjölad yta och knåda ca 8 gånger med händerna. Degen kommer att börja gå ihop.
  • Forma degen till en 15-20 centimeters cirkel och lägg på plåt eller bakplåtspapper penslat med lite rapsolja. Skär i 6 klyftor och separera knappt.
  • Pensla dina scones lätt med lite rapsolja. Strö sedan över en blandning av strösocker och kanel.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills toppen av sconesen är lätt gyllene.
Keyword Nyttiga scones, Nyttiga scones med blåbär

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning