I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga scones!
Nyttiga scones gjorda av fullkornsvetemjöl, grekisk yoghurt och en handfull andra goda ingredienser. Valfritt är att tillsätta saftiga blåbär (eller andra valfria bär)! Dessa scones är goda på morgonen, till mellanmålet eller aftonthéet, eller med en kopp kaffe.
Dessa nyttiga scones är mina nya favoriter, och jag tänkte dela med mig av dem idag. De förgyller exempelvis mina helgfrukostar eller vilket mellanmål som helst.
Att tillsätta lite valfria blåbär ger lite vacker smak till dessa scones med gott om fibrer och nyttigheter, exempelvis genom dess innehåll av fullkornsmjöl.
Testa gärna att använda hallon eller jordgubbar istället för blåbär! Du kan också testa med att byte ut blåbären mot valfri torkad frukt! Här nedanför kommer receptet
Receptet – Så gör du:
Nyttiga scones
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl fullkornsvetemjöl
- 3 msk farinsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl grekisk yoghurt
- 3 msk smör
- 1 st äggvita
- 1 dl färska eller frysta blåbär
- ½ msk strösocker
- 1 nypa kanel
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C.
- Smält smöret i en liten kastrull och låt sedan svalna.
- I en stor skål, vispa ihop mjöl, farinsocker, bakpulver och salt.
- I en liten skål, kombinera grekisk yoghurt, det kallnade smöret och äggvita. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och rör om tills det precis har blandats. Blandningen ska vara smulig. Vänd försiktigt ner blåbär.
- Vänd upp degen på en lätt mjölad yta och knåda ca 8 gånger med händerna. Degen kommer att börja gå ihop.
- Forma degen till en 15-20 centimeters cirkel och lägg på plåt eller bakplåtspapper penslat med lite rapsolja. Skär i 6 klyftor och separera knappt.
- Pensla dina scones lätt med lite rapsolja. Strö sedan över en blandning av strösocker och kanel.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills toppen av sconesen är lätt gyllene.