I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig tonfiskröra!
Detta är en riktigt god, lätt, och nyttig tonfiskröra som går snabbt att göra och som inte kräver en massa ingredienser. Perfekt för en enkel måltid som känns fräsch och proteinrik.
Det finns många olika skäl till varför man skulle vilja göra en nyttig tonfiskröra. Ett möjligt skäl kan vara att man är intresserad av att hålla sig frisk och välmående genom att äta en balanserad och näringsrik diet.
Denna nyttiga tonfiskröra kan också vara ett bra sätt att få i sig viktiga näringsämnen som protein, kalium och selen, som alla är viktiga för att kroppen ska fungera på ett optimalt sätt. Tonfiskröra kan också vara en bra källa till omega-3-fettsyror, som är viktiga för hjärt- och kärlhälsan.
Jag älskar tonfiskröra tillsammans med sallad eller en skiva bröd. Det blir en måltid eller mellanmål som känns stärkande och nyttig men samtidigt lätt och lättsmält.
Detta recept är en nyttigare och lättare version av tonfiskröra då vi skippar majonnäsen som ofta är fet och oljig.
Kort sagt älskar jag denna nyttiga, lätta, och snabba tonfiskröra och rekommenderar den starkt. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Nyttig tonfiskröra
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 burk tonfisk i vatten 170-185 g
- 1 st hårdkokt ägg (valfritt)
- 1 burk lätt crème fraiche 2 dl
- 1 st rödlök
Instruktioner
- Låt tonfisken rinna av och lägg den sedan i en skål.
- Rör om med crème fraiche, och om du vill, ett tärnat hårdkokt ägg.
- Finhacka rödlöken och tillsätt till skålen. Krydda med salt och peppar efter smak. Rör om.
- Njut tillsammans med en sallad, potatis, eller en härlig sallad.