Nyttig pizzadeg – Recept

4.5/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig pizzadeg!

Du behöver bara fyra ingredienser för denna nyttiga pizzadeg. Den är hög i protein, låg i kalorier och smakar minst lika bra som vanlig pizzadeg! Det blir inte godare än hemmagjord, nyttig pizzadeg, och det är lätt nog för barn att hjälpa till att göra den också.

Det här är verkligen den enklaste nyttiga pizzadegen som jag har gjort och den tar bara cirka 10 minuter att göra. Det är knappt så att man hinner till affären för att köpa en färdig pizzadeg på den tiden.

Detta är ett enkelt och bra recept om du gillar lite nyttigare alternativ i köket. Toppa med tomatsås och dina favorit-pizzatoppingar!

Kort sagt älskar jag denna nyttiga pizzadeg och tycker den är så himla värd att göra. Testa gärna med receptet nedan!

Nyttig pizzadeg

Receptet – Så gör du:

Nyttig pizzadeg

4.5/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du behöver bara fyra ingredienser för denna nyttiga pizzadeg. Den är hög i protein, låg i kalorier och smakar minst lika bra som vanlig pizzadeg! Det blir inte godare än hemmagjord, nyttig pizza deg, och det är lätt nog för barn att hjälpa till att göra den också.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 pizzadeg

Ingredienser
 

  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,25 dl lätt grekisk yoghurt
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Sikta fullkornsmjölet och bakpulvret så det blandas väl i en skål.
  • Tillsätt alla ingredienser till en medelstor bunke och blanda till en deg. Tillsätt ½ msk vatten till blandningen om den är lite torr.
  • Vänd ut på en lätt mjölad arbetsyta, bänk eller skärbräda och knåda försiktigt för att få ihop blandningen.
  • Låt degen vila i 5 minuter innan du använder den.
  • Rulla ut degen på en lätt mjölad yta. Degen kan rullas till en aningen rektangulär. eller rund pizza med cirka 25 cm i diameter och toppas med dina favorittoppings innan bakning i ugnen.
  • Grädda pizzan på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 200 grader C i 15-20 minuter. Om du vill ha en krispigare skorpa, förgrädda degen i 5-10 minuter vid 200 grader Celsius, i 10 minuter, tillsätt sedan toppings och grädda i ytterligare 8-15 minuter tills alla ingredienser har tillagats.
  • Njut av din nyttiga pizza!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Nyttig pizzadeg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar