Nyttig pajdeg – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttig pajdeg!

Pajdeg görs genom att man tillsätter fett i mjöl, antingen margarin eller smör. I detta recept på nyttig pajdeg har vi använt kalorifattigt margarin och verkligen gjort allt för ett så kalorisnål, lätt och frasig pajdeg som möjligt!

Denna nyttiga, kalorisnålare pajdeg passar till både salta och söta pajer. Jag rekommenderar det verkligen då det har givit riktigt bra resultat när jag har använt det.

Kort sagt älskar jag detta recept på nyttig pajdeg och rekommenderar den starkt. Riktigt god och värd att göra.

Ingredienser (pajdeg till en 22 cm diameters pajform)

  • 2,5 dl vetemjöl, plus lite extra för att kavla ut degen
  • 50 g kalorisnålt, kallt margarin i bitar lika stora som ärtor
  • 2 msk vatten (3 msk om den är för torr)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Tillsätt vetemjöl till en matberedare eller bunke. Tillsätt margarin och bearbeta med matberedaren, alternativt blanda med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, en matsked i taget, och blanda in, tills du fått en enhetlig deg. Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen, som sedan kavlas till en cirkel med 30 cm i diameter.
  3. Tryck ut degen i botten och upp på sidorna av en 22 centimeters rund pajform, och nagga sedan botten med gaffel.
  4. Förgrädda i 10 minuter, och fyll sedan med din pajfyllning för en andra gräddning.
  5. Njut av ditt nyttiga pajskal!
Nyttig pajdeg

Nyttig pajdeg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttig pajdeg! Pajdeg görs genom att man tillsätter fett i mjöl, antingen margarin eller smör. I detta recept på nyttig pajdeg har vi använt kalorifattigt margarin och verkligen gjort allt för ett så kalorisnål, lätt och frasig pajdeg som möjligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vetemjöl, plus lite extra för att kavla ut degen
  • 50 g kalorisnålt, kallt margarin i bitar lika stora som ärtor
  • 2 msk vatten (3 msk om den är för torr)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200ºC.
  • Tillsätt vetemjöl till en matberedare eller bunke. Tillsätt margarin och bearbeta med matberedaren, alternativt blanda med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, en matsked i taget, och blanda in, tills du fått en enhetlig deg. Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen, som sedan kavlas till en cirkel med 30 cm i diameter.
  • Tryck ut degen i botten och upp på sidorna av en 22 centimeters rund pajform, och nagga sedan botten med gaffel.
  • Förgrädda i 10 minuter, och fyll sedan med din pajfyllning för en andra gräddning.
  • Njut av ditt nyttiga pajskal!
Keyword Nyttig pajdeg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning