Nyttig pajdeg – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttig pajdeg!

Pajdeg görs genom att man tillsätter fett i mjöl, antingen margarin eller smör. I detta recept på nyttig pajdeg har vi använt kalorifattigt margarin och verkligen gjort allt för en så kalorisnål, lätt och frasig pajdeg som möjligt!

Denna nyttiga, kalorisnålare pajdeg passar till både salta och söta pajer! Jag rekommenderar den verkligen då det har givit riktigt bra resultat när jag har använt det.

Att göra sin pajdeg nyttigare kräver i detta fallet inget extra arbete jämfört med en vanlig pajdeg. Det är en av de starkaste anledningarna till att jag ofta väljer att göra just detta recept, som blir så otroligt frasigt och trevligt!

Allt med detta recept på nyttig pajdeg är superenkelt och går supersnabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på nyttig pajdeg och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på nyttig pajdeg helt enkelt. Testa gärna receptet nedan! Till en pajform som är cirka 22-24 cm i diameter.

Nyttig pajdeg

Receptet – Så gör du:

Nyttig pajdeg

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pajdeg görs genom att man tillsätter fett i mjöl, antingen margarin eller smör. I detta recept på nyttig pajdeg har vi använt kalorifattigt margarin och verkligen gjort allt för ett så kalorisnål, lätt och frasig pajdeg som möjligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl, plus lite extra för att kavla ut degen
  • 50 g kalorisnålt, kallt margarin i bitar lika stora som ärtor
  • 2 msk vatten (3 msk om den är för torr)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200ºC.
  • Tillsätt vetemjöl till en matberedare eller bunke. Tillsätt margarin och bearbeta med matberedaren, alternativt blanda med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, en matsked i taget, och blanda in, tills du fått en enhetlig deg. Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen, som sedan kavlas till en cirkel med 30 cm i diameter.
  • Tryck ut degen i botten och upp på sidorna av en 22 centimeters rund pajform, och nagga sedan botten med gaffel.
  • Förgrädda i 10 minuter, och fyll sedan med din pajfyllning för en andra gräddning.
  • Njut av ditt nyttiga pajskal!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttig pajdeg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar