Nyttig blåbärspaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig blåbärspaj!

Här är en enkel, nyttigare blåbärspaj där vi inte använder vetemjöl i smuldegen, samt använder rårörsocker eller honung till blåbären. I övrigt försöker denna blåbärspaj använda naturlig sötning från blåbären vilket gör den lite bättre för blodsockret.

Här är en lätt, snabb, och ljuvligt god, nyttig blåbärspaj som du kan göra i ett nafs! Naturligt sötad med honung och härliga blåbär. Med denna hälsosammare, nyttigare efterrätten kan du äta din paj utan vitt socker.

Jag gillar denna blåbärspaj och tycker verkligen om att göra den. Går bra med frysta blåbär också. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (till en ca 24 cm diameter pajform)

  • 750 g (1 liter) blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl rårörsocker eller honung

Smuldeg

  • 4 dl havregryn
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda blåbär, rårörsocker/honung och potatismjöl med en sked i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
  3. Blanda alla ingredienser till smuldegen i en separat skål och smula över blåbären i formen. Grädda på 200°C i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  4. Servera gärna med kesella, eller en vaniljsås.
Nyttig blåbärspaj

Nyttig blåbärspaj

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig blåbärspaj! Här är en enkel, nyttigare blåbärspaj där vi inte använder vetemjöl i smuldegen, samt använder rårörsocker eller honung till blåbären. I övrigt försöker denna blåbärspaj använda naturlig sötning från blåbären vilket gör den lite bättre för blodsockret.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 1 blåbärspaj

Ingredienser
  

  • 750 g (1 liter) blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ dl rårörsocker eller honung

Smuldeg

  • 4 dl havregryn
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda blåbär, rårörsocker/honung och potatismjöl med en sked i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
  • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en separat skål och smula över blåbären i formen. Grädda på 200°C i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  • Servera gärna med kesella, eller en vaniljsås.
Keyword Nyttig blåbärspaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning