I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttig blåbärspaj!
Här är en enkel, nyttigare blåbärspaj där vi inte använder vetemjöl i smuldegen, samt använder rårörsocker eller honung till blåbären. I övrigt försöker denna blåbärspaj använda naturlig sötning från blåbären vilket gör den lite bättre för blodsockret.
Här är en lätt, snabb, och ljuvligt god, nyttig blåbärspaj som du kan göra i ett nafs! Naturligt sötad med honung och härliga blåbär. Med denna hälsosammare, nyttigare efterrätten kan du äta din paj utan vitt socker.
Jag gillar denna blåbärspaj och tycker verkligen om att göra den. Går bra med frysta blåbär också. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Nyttig blåbärspaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 750 g (1 liter) blåbär
- 2 msk potatismjöl
- ½ dl rårörsocker eller honung
Smuldeg
- 4 dl havregryn
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda blåbär, rårörsocker/honung och potatismjöl med en sked i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen i en separat skål och smula över blåbären i formen. Grädda på 200°C i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
- Servera gärna med kesella, eller en vaniljsås.
Super fräsch