Nutellamuffins – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellamuffins!

Gör dessa nutellamuffins som är mjuka och saftiga, med en härlig kärna av ljuvlig Nutella!

Det här receptet på nutellamuffins är det godaste och enklaste jag vet. De är smakrika med smak av härlig hasselnötskräm, men fortfarande saftiga och fina i konistensen. Och att de innehåller Nutella är ju pricken över i:et, vilket ju gör dem extra goda.

Nutellamuffins kan förvaras i en lufttät påse i rumstemperatur eller i kylen. Jag brukar också fryser in överblivna muffins i en fryssäker plastpåse. De håller sig i frysen i 2-3 månader.

Kort sagt så älskar jag detta recept på nutellamuffins och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på nutellamuffins enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (12 stycken nutellamuffins)

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 80 g smör, rumstempererat
  • 0,75 dl rapsolja eller solrosolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liten nypa salt
  • Nutella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Vispa strösocker, rumstempererat smör, ägg och rapsolja/solrosolja tills det blir krämigt.
  3. Rör nu i vaniljsocker, tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda ihop blandningen till en smidig deg.
  4. Häll upp smeten i muffinsform med ett hålrum i mitten. Tillsätt 1-2 teskedar Nutella i mitten av varje muffins. Med en gaffel eller sked, gör försiktigt en virvel av smet och nutella på toppen av varje muffins.
  5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen, låt svalna en aning och njut!
Nutellamuffins

Nutellamuffins

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellamuffins! Gör dessa nutellamuffins som är mjuka och saftiga, med en härlig kärna av ljuvlig Nutella!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 80 g smör, rumstempererat
  • 0,75 dl rapsolja eller solrosolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • Nutella

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa strösocker, rumstempererat smör, ägg och rapsolja/solrosolja tills det blir krämigt.
  • Rör nu i vaniljsocker, tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda ihop blandningen till en smidig deg.
  • Häll upp smeten i muffinsform med ett hålrum i mitten. Tillsätt 1-2 teskedar Nutella i mitten av varje muffins. Med en gaffel eller sked, gör försiktigt en virvel av smet och nutella på toppen av varje muffins.
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna en aning och njut!
Keyword Nutellamuffins

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning