I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nutellamuffins!
Gör dessa nutellamuffins som är mjuka och saftiga, med en härlig kärna av ljuvlig Nutella!
Det här receptet på nutellamuffins är det godaste och enklaste jag vet. De är smakrika med smak av härlig hasselnötskräm, men fortfarande saftiga och fina i konistensen.
Att de innehåller Nutella är ju pricken över i:et, vilket ju gör dem extra goda. Vem gillar liksom inte smaken av denna lena, söta hasselnötskräm? Den lämpar ju sig helt perfekt i dessa muffins!
Nutellamuffins kan förvaras i en lufttät påse i rumstemperatur eller i kylen. Jag brukar också frysa in överblivna muffins i en fryssäker plastpåse. De håller sig i frysen i 2-3 månader! Det är en bra anledning till att eventuellt dubbla detta receptet om man vill!
Receptet – Så gör du:
Nutellamuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 80 g smör, rumstempererat
- 0,75 dl rapsolja eller solrosolja
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st liten nypa salt
- Nutella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa strösocker, rumstempererat smör, ägg och rapsolja/solrosolja tills det blir krämigt.
- Rör nu i vaniljsocker, tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda ihop blandningen till en smidig deg.
- Häll upp smeten i muffinsform med ett hålrum i mitten. Tillsätt 1-2 teskedar Nutella i mitten av varje muffins. Med en gaffel eller sked, gör försiktigt en virvel av smet och nutella på toppen av varje muffins.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
- Ta ut ur ugnen, låt svalna en aning och njut!