Nutellamousse – Recept

Idag vill jag dela med mig av ett ljuvligt men enkelt recept på nutellamousse med tre enkla ingredienser. Nutellamousse är som chokladmousse, med skillnaden att den är baserad på Nutella. Det blir en mousse som är krämig och laddad med den fantastiska smaken av Nutella.

Denna nutellamousse lämpar sig riktigt väl ett tillbehör att doppa frukt i, eller som ett tillbehör till fruktsallad.

Jag gillar även att servera denna nutellamousse med exempelvis våfflor, pannkakor, och crêpes.

Dessutom så kan du använda denna nutellamousse till tårtor, kakor, cupcakes och andra typer av bakverk. Det blir en riktigt god kompenent i alla typer av bakverk.

Min främsta favorit kanske ändå är att äta den som den är med en sked, det är ju så enkelt, god och snabb efterrätt.

Låt mig nu visa dig hur lätt det är att göra denna nutellamousse!

Redskap

  • Visp

Ingredienser

  • 2,5 dl Nutella
  • 2,5 dl (ungefär 250 g) mjuk färskost med naturlig smak, exempelvis Philadelphia
  • 2,5 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Häll Nutellan i en medelstor blandningsskål.
  2. Tillsätt färskosten och vispa för hand eller med din stavmixer tills blandningen är slät och fin
  3. Tillsätt vispgrädden. Vispa och se till att allt är väl blandat.
  4. Det är allt! Servera genast eller täck med plastfolie och förvara den i kylen tills du ska använda den.
nutellamousse

Nutellamousse

Idag vill jag dela med mig av ett ljuvligt men enkelt recept på nutellamousse med tre enkla ingredienser. Nutellamousse är som chokladmousse, med skillnaden att den är baserad på Nutella. Det blir en mousse som är krämig och laddad med den fantastiska smaken av Nutella.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 2 portioner

Utrustning

  • visp

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Nutella
  • 2,5 dl mjuk färskost med naturlig smak, exempelvis Philadelphia (ungefär 250 g)
  • 2,5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Häll Nutellan i en medelstor blandningsskål.
  • Tillsätt färskosten och vispa för hand eller med din stavmixer tills blandningen är slät och fin.
  • Tillsätt vispgrädden. Vispa och se till att allt är väl blandat.
  • Det är allt! Servera genast eller täck med plastfolie och förvara den i kylen tills du ska använda den.
Keyword nutellamousse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning