Muscatpumpa i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på muscatpumpa i ugn!

Muscatpumpa i ugn är ett otroligt gott tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Släng gärna med ett par hackade valnötter, och gör gärna en yoghurtsås till. Det blir magiskt gott!

Jag älskar att göra muscatpumpa i ugn till exempelvis kyckling eller biffar. Smaken är söt och nötig. Det blir så himla gott och jag slänger med lite valnötter för lite extra smak och crunch.

Det går också bra att använda denna ugnsrostade muscatpumpa i en gryta eller soppa!

Kryddningen i detta recept är riktigt enkel och klassisk, och muscatpumpan lagar i princip sig själv i ugnen. Under tiden så gillar jag att göra en härlig sallad och yoghurtsås, och eventuellt andra saker som ska ätas till!

Allt med detta recept på muscatpumpa i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på muscatpumpa i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på muscatpumpa i ugn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioners muscatpumpa i ugn)

  • 1 medelstor muscatpumpa
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl hackade valnötter
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skär upp pumpan och gröp ur det mjuka fruktköttet med kärnorna och släng. Skiva den i skivor, cirka 2,5 cm tjocka, skalet kan vara kvar.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut muscatpumpaskivorna i ett enda lager.
  4. Hacka lite valnötter och toppa med bitarna över muscatpumpaskivorna.
  5. Ringla över olivoljan och strö salt och malen peppar. Toppa med lite torkad timjan.
  6. Rosta i mitten av ugnen i 25-35 minuter vid 200°C, tills bitarna är gyllene, genomrostade, och mjuka.
  7. Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera varma eller rumstempererade. Servera gärna som tillbehör till kött eller kyckling eller som del av en sallad. En yoghurtsås till är riktigt gott!
Muscatpumpa i ugn

Muscatpumpa i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på muscatpumpa i ugn! Muscatpumpa i ugn är ett otroligt gott tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Släng gärna med ett par hackade valnötter, och gör gärna en yoghurtsås till. Det blir magiskt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st medelstor muscatpumpa
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl hackade valnötter
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär upp pumpan och gröp ur det mjuka fruktköttet med kärnorna och släng. Skiva den i skivor, cirka 2,5 cm tjocka, skalet kan vara kvar.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut muscatpumpaskivorna i ett enda lager.
  • Hacka lite valnötter och toppa med bitarna över muscatpumpaskivorna.
  • Ringla över olivoljan och strö salt och malen peppar. Toppa med lite torkad timjan.
  • Rosta i mitten av ugnen i 25-35 minuter vid 200°C, tills bitarna är gyllene, genomrostade, och mjuka.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera varma eller rumstempererade. Servera gärna som tillbehör till kött eller kyckling eller som del av en sallad. En yoghurtsås till är riktigt gott!
Keyword Muscatpumpa i ugn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning