I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på muscatpumpa i ugn!
Muscatpumpa i ugn är ett otroligt gott tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Släng gärna med ett par hackade valnötter, och gör gärna en yoghurtsås till. Det blir magiskt gott!
Jag älskar att göra denna typ av pumpa till exempelvis kyckling eller biffar. Smaken är söt och nötig. Det blir så himla gott och jag slänger med lite valnötter för lite extra smak och crunch.
Det går också bra att använda denna ugnsrostade muscatpumpa i en gryta eller soppa!
Kryddningen i detta recept är riktigt enkel och klassisk, och receptet lagar i princip sig självt i ugnen. Under tiden så gillar jag att göra en härlig sallad och yoghurtsås, och eventuellt andra saker som ska ätas till!
Sammanfattningsvis, om man ska laga muscatpumpa, då kan jag verkligen rekommendera att man gör det med hjälp av ugnen. Det sköter sig självt och blir så himla bra! Testa gärna receptet som hittas precis här nedanför!
Receptet - Så gör du:
Muscatpumpa i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st medelstor muscatpumpa
- 3 msk olivolja
- 2 dl hackade valnötter
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär upp pumpan och gröp ur det mjuka fruktköttet med kärnorna och släng. Skiva den i skivor, cirka 2,5 cm tjocka, skalet kan vara kvar.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut muscatpumpaskivorna i ett enda lager.
- Hacka lite valnötter och toppa med bitarna över muscatpumpaskivorna.
- Ringla över olivoljan och strö salt och malen peppar. Toppa med lite torkad timjan.
- Rosta i mitten av ugnen i 25-35 minuter vid 200°C, tills bitarna är gyllene, genomrostade, och mjuka.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera varma eller rumstempererade. Servera gärna som tillbehör till kött eller kyckling eller som del av en sallad. En yoghurtsås till är riktigt gott!