I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på muffins utan bakpulver!
Detta är ett gott recept på muffins utan bakpulver med havregryn. Enkla, goda, och snabba att göra!
Jag hade nyligen inget bakpulver hemma men var väldigt sugen på muffins. Då gjorde jag detta recept som jag tycker är riktigt härligt!
Kort sagt så älskar jag detta recept på muffins utan bakpulver och rekommenderar det starkt!
Ingredienser
- 150 g smör
- 4,5 dl havregryn
- 1 ägg
- 1,5 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl strösocker
Instruktioner
- Smält smöret antingen på spisen eller i mikrovågsugn.
- Blanda smöret med havregryn, kakao och vaniljsocker. Låt blandningen stå i rumstemperatur i 5 minuter innan du går vidare.
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i en separat skål. Blanda med smörblandningen.
- Fyll muffinspapper eller muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Muffins utan bakpulver
Ingredienser
- 150 g smör
- 4,5 dl havregryn
- 1 st ägg
- 1,5 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl strösocker
Instruktioner
- Smält smöret antingen på spisen eller i mikrovågsugn.
- Blanda smöret med havregryn, kakao och vaniljsocker. Låt blandningen stå i rumstemperatur i 5 minuter innan du går vidare.
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i en separat skål. Blanda med smörblandningen.
- Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i en separat skål. Blanda med smörblandningen.