Muffins med vaniljkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på muffins med vaniljkräm!

Dessa muffins med vaniljkräm har rikligt med vaniljsmak, och är riktigt enkla att göra. Gör din egna vaniljkräm eller köp färdig för ett ännu enklare recept!

Ibland vill man verkligen något sött med smak av vanilj, och vad är då bättre än dessa muffins med vaniljkräm, fyllda med härlig vanilj? Inte mycket, skulle jag vilja påstå!

För mig så är de bästa muffinsen saftiga, läckra, samt snabba och enkla att göra. Dessa muffins med vaniljkräm uppfyller alla kriterierna, och det är därför jag gillar dem så mycket.

Dessa muffins går ihop på ett kick och är trevliga att ta med, exempelvis på en strandpicknick eller till fikat. Riktigt goda med thé eller kaffe.

Ingredienser (cirka 12 muffins med vaniljkräm)

  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 dl naturlig kvarg (eller gärna med vaniljsmak)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja

Fyllning

  • vaniljkräm

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. I en skål, vispa ägg och socker så det blir lätt pösigt.
  3. I en annan skål, blanda mjölet, med vaniljsockret, bakpulvret och saltet.
  4. Blanda innehållet i skålarna. Rör till sist ner kvargen och oljan.
  5. Häll upp smeten i en smord muffinsform eller i muffinspapper på en bakplåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna på ett galler. Förbered vaniljkrämen under tiden.
  8. När muffinsen svalnat, skär ett litet hål i mitten på varje muffins och fyll med vaniljkräm med en sked eller spritspåse. Ett annat sätt är att trycka ner spritsmunnstycket i varje muffins och tillsätta vaniljkräm. Repetera till alla muffins har fyllts med vaniljkräm.
  9. Njut av dina muffins med vaniljkräm!
Muffins med vaniljkräm

Muffins med vaniljkräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på muffins med vaniljkräm! Dessa muffins med vaniljkräm har rikligt med vaniljsmak, och är riktigt enkla att göra. Gör din egna vaniljkräm eller köp färdig för ett ännu enklare recept!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 dl naturlig kvarg (eller gärna med vaniljsmak)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja

Fyllning

  • vaniljkräm

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • I en skål, vispa ägg och socker så det blir lätt pösigt.
  • I en annan skål, blanda mjölet, med vaniljsockret, bakpulvret och saltet.
  • Blanda innehållet i skålarna. Rör till sist ner kvargen och oljan.
  • Häll upp smeten i en smord muffinsform eller i muffinspapper på en bakplåt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  • Låt muffinsen svalna på ett galler. Förbered vaniljkrämen under tiden.
  • När muffinsen svalnat, skär ett litet hål i mitten på varje muffins och fyll med vaniljkräm med en sked eller spritspåse. Ett annat sätt är att trycka ner spritsmunnstycket i varje muffins och tillsätta vaniljkräm. Repetera till alla muffins har fyllts med vaniljkräm.
  • Njut av dina muffins med vaniljkräm!
Keyword Muffins med vaniljkräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning