Morotspuré – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på morotspuré!

Denna otroliga morotspuré är ett enkelt och magiskt tillbehör till kyckling, lamm, olika typer av stekar, men också ett riktigt gott pålägg på rostat bröd. Möjligheterna är oändliga med denna morotspuré!

Allt som behövs är ett stänk av salt och peppar för att stärka de jordnära smakerna av morötter i denna enkla morotspuré.

Servera varm, ljummen eller kall. Inga problem att värma upp inför servering. Ett tips är att om ni gillar lite krydda, så vi strö över lite cayennepeppar.

Kort sagt så älskar jag detta recept på morotspuré och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på morotspuré enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (morotspuré till 4 personer)

  • 900 g morötter, skalade och skurna på längden i 1,5 cm tjocka bitar
  • 1 tsk salt
  • nymalen peppar
  • valfritt: eventuellt lite olivolja

Instruktioner

  1. Lägg skalade och uppskurna morötter i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, cirka 20 minuter. Häll av, men spara vattnet.
  2. Mosa morötterna med antingen en mixer eller med en potatisstöt, tillsätt vattnet från kokningen efter behov, tills purén blir tunnare men fortfarande är tjock i konsistens. Rör ner salt och smaka av med peppar. Rör ned lite olivolja (valfritt).
  3. Värm upp i en kastrull på låg värme inför servering om så önskas.
  4. Njut!
Morotspuré

Morotspuré

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på morotspuré! Denna otroliga morotspuré är ett enkelt och magiskt tillbehör till kyckling, lamm, olika typer av stekar, men också ett riktigt gott pålägg på rostat bröd. Möjligheterna är oändliga med denna morotspuré!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g morötter, skalade och skurna på längden i 1,5 cm tjocka bitar
  • 1 tsk salt
  • nymalen peppar
  • valfritt: eventuellt lite olivolja

Instruktioner

  • Lägg skalade och uppskurna morötter i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, cirka 20 minuter. Häll av, men spara vattnet.
  • Mosa morötterna med antingen en mixer eller med en potatisstöt, tillsätt vattnet från kokningen efter behov, tills purén blir tunnare men fortfarande är tjock i konsistens. Rör ner salt och smaka av med peppar. Rör ned lite olivolja (valfritt).
  • Värm upp i en kastrull på låg värme inför servering om så önskas.
  • Njut!
Keyword Morotspuré

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning