I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på morotspuré!
Denna otroliga morotspuré är ett enkelt och magiskt tillbehör till kyckling, lamm, olika typer av stekar, men också ett riktigt gott pålägg på rostat bröd. Möjligheterna är oändliga med denna morotspuré!
Allt som behövs är ett stänk av salt och peppar för att stärka de jordnära smakerna av morötter i denna enkla morotspuré.
Servera varm, ljummen eller kall. Inga problem att värma upp inför servering. Ett tips är att om ni gillar lite krydda, strö gärna över lite cayennepeppar!
Här nedanför kommer receptet. Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Morotspuré
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g morötter, skalade och skurna på längden i 1,5 cm tjocka bitar
- 1 tsk salt
- nymalen peppar
- valfritt: eventuellt lite olivolja
Instruktioner
- Lägg skalade och uppskurna morötter i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, cirka 20 minuter. Häll av, men spara vattnet.
- Mosa morötterna med antingen en mixer eller med en potatisstöt, tillsätt vattnet från kokningen efter behov, tills purén blir tunnare men fortfarande är tjock i konsistens. Rör ner salt och smaka av med peppar. Rör ned lite olivolja (valfritt).
- Värm upp i en kastrull på låg värme inför servering om så önskas.
- Njut!