Morotskaka utan bikarbonat – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på morotskaka utan bikarbonat!

Här är ett toppenbra recept på morotskaka utan bikarbonat och utan bakpulver. Ett riktigt gott, snabbt och enkelt recept på morotskaka utan bikarbonat med en härlig frosting.

Denna morotskaka är himmelsk god till fikat. Jag gjorde den idag när jag märkte att jag inte hade varken bikarbonat eller bakpulver i skafferiet. Det blev riktigt bra ändå!

Morotskaka är en av mina favoritkakor, alla kategorier. Kort sagt så älskar jag denna morotskaka utan bikarbonat och kan starkt rekommendera receptet nedan. Så enkelt men så gott att göra. Testa gärna!

Ingredienser

  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 st ägg
  • 350 g strimlade morötter
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk kanel

Frosting

  • 225 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • lite citronskal och citronsaft (ca 2 tsk)

Instruktioner

  1. Blanda socker, rapsolja och ägg i en skål. Vispa i 2 minuter. Tillsätt morötter. Jag gillar morötterna strimlade så att man kan se och känna dem i kakan, men man kan mixa dem släta också.
  2. I en separat skål, blanda vetemjöl och kanel och tillsätt det i omgångar till morotsblandningen.
  3. Lägg blandningen i en rund form, ca 24 cm i diameter, eller en stor bred brödform.
  4. Placera i mitten av en 180°C förvärmd ugn i ca 35 minuter – tills den är gyllene och genomgräddad.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  6. Blanda frostingens ingredienser och när morotskakan har svalnat, dela morotskakan i två lager och bre på ett lager av frostingen. Spackla sedan in morotskakan i frostingen.
  7. Njuta av din morotskaka utan bikarbonat!
Morotskaka utan bikarbonat

Morotskaka utan bikarbonat

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på morotskaka utan bikarbonat! Här är ett toppenbra recept på morotskaka utan bikarbonat och utan bakpulver. Ett riktigt gott, snabbt och enkelt recept på morotskaka utan bikarbonat med en härlig frosting.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 1 morotskaka

Ingredienser
  

  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 st ägg
  • 350 g strimlade morötter
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk kanel

Frosting

  • 225 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • lite citronskal och citronsaft (ca 2 tsk)

Instruktioner

  • Blanda socker, rapsolja och ägg i en skål. Vispa i 2 minuter. Tillsätt morötter. Jag gillar morötterna strimlade så att man kan se och känna dem i kakan, men man kan mixa dem släta också.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl och kanel och tillsätt det i omgångar till morotsblandningen.
  • Lägg blandningen i en rund form, ca 24 cm i diameter, eller en stor bred brödform.
  • Placera i mitten av en 180°C förvärmd ugn i ca 35 minuter – tills den är gyllene och genomgräddad.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Blanda frostingens ingredienser och när morotskakan har svalnat, dela morotskakan i två lager och bre på ett lager av frostingen. Spackla sedan in morotskakan i frostingen.
  • Njuta av din morotskaka utan bikarbonat!
Keyword Morotskaka utan bikarbonat

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning